Wat is het?

Op woensdag 22 november 2023 mogen kiezers weer naar de stembus; dit keer om te stemmen voor de Tweede Kamer. Wilt u helpen bij de komende verkiezing? Meld u dan aan als voorzitter, plaatsvervangend voorzitter, stembureaulid of teller.

In onze gemeente tellen we op donderdag 23 november in het gemeentehuis de stemmen op kandidaatniveau. Daarvoor zijn we ook op zoek naar tellers die willen helpen.

Hoe werkt het?

Tijden

Op woensdag 22 november begint de dag voor de voorzitter om 6:30 uur. Als u ben ingedeeld als stembureaulid, wordt u verwacht om 7:00 uur op de locatie waar u bent ingedeeld. De tellers moeten om 20:45 uur aanwezig zijn op het stembureau, waar we om 21:00 uur beginnen met tellen. Houd er rekening mee dat uw werk pas is voltooid nadat tellen op lijstniveau is afgerond.

Heeft u zich alleen of ook aangemeld om te helpen op donderdag 23 november, dan wordt u verwacht om 8.45u op het gemeentehuis. Er wordt dan verder geteld op kandidaatniveau.

Training

Als u helpt op het stembureau krijgt u voorafgaand aan uw werkzaamheden een gratis training. Hier leer je alles over uw taken en wordt u voorbereid op situaties die u tijdens de verkiezingsdag kunt tegenkomen. Het is verplicht om deze training te volgen en alleen als u geslaagd bent kunt u ingedeeld worden op een stembureau.

Vergoeding

En wat dacht u van een leuke beloning voor uw inspanningen? Als voorzitter ontvangt u een vergoeding van €240,-. Als stembureaulid ontvangt u €210,- en tellers worden beloond met €55,-. Als u op donderdag meehelpt krijgt u een vergoeding van €80,-.

Aanmelden als stembureaulid en/of teller

Wilt u zich aanmelden om te helpen? Dat is super eenvoudig! Wacht niet te lang, want aanmelden kan tot 16 oktober.

Aanmelden(externe link)

Meer informatie

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar verkiezingen@cranendonck.nl.