Wat is het?

  • Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie.
  • Let op: U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat.

Een gevonden voorwerp kunt u eenvoudig online doorgeven. De gemelde en geregistreerde voorwerpen vindt u terug in het 'overzicht gevonden voorwerpen' op onze website.

Gevonden voorwerp melden

Verloren voorwerp melden

Wat moet ik doen?

  • U doet aangifte van het verloren of gevonden voorwerp bij de gemeente. 
  • Na de aangifte kunt u ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. U krijgt dan een oproep van de gemeente als de eigenaar zich heeft gemeld.
  • U kunt het gevonden voorwerp ook in bewaring geven bij de gemeente. Vraag dan om een bewijs daarvan.
  • Als de gemeente uw verloren voorwerp denkt te hebben gevonden, krijgt u een oproep.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp. U kunt dat persoonlijk doen op het politiebureau, maar vaak ook online.

Sleutels

Sleutels worden vaak verloren en gevonden. Ze lijken nogal op elkaar. Daarom registreert de gemeente gevonden en verloren sleutels niet. Heeft u een sleutel verloren of gevonden dan vragen wij u vriendelijk om de sleutels af te geven bij de publieksbalie. 
Bent u een sleutel kwijt dan kunt u bij de publieksbalie kijken of uw sleutel gevonden is.

Aanvullende informatie

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Bij de aangifte kunt u aangeven dat u de eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, bent u de eigenaar van het voorwerp.

Als u het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450,- waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet u zich na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.