De inhoud is geladen.

Klimaatvisie

Merkt u ook dat regenbuien soms heel heftig zijn, met wateroverlast en schade voor inwoners of (agrarische) bedrijven tot gevolg? Of dat we steeds vaker een hitterecord breken in de zomer? Dit heeft allemaal te maken met de verandering van het klimaat, maar ook met de manier waarop wij de buitenruimte gebruiken. Daarom moet Cranendonck zich aanpassen aan extremer weer.

Wat doet de gemeente?

Het klimaatbestendig maken van de omgeving doet de gemeente op verschillende manieren en meestal in combinatie met andere werkzaamheden.

  • Meer groen
  • Aanleggen van wadi's
  • Regenwater naar de natuur

Meer weten over wat u samen met de gemeente kunt doen om onze omgeving klimaatbestendig te maken? Lees dan onze Klimaatvisie. Mogelijk is ook de afkoppelsubsidie interessant voor u, of laat u inspireren door onze waterprojecten.

Meer groen

Als we in de dorpen straten moeten openbreken, laten we de straat daarna achter met 10% meer groen. Groen houdt water vast bij regen en geeft verkoeling in de zomer.

Wadi's aanleggen

Op verschillende plekken in onze gemeente kom je steeds vaker een “wadi” tegen. Een wadi ziet eruit als een kuil in het gras, maar onder het gras is een speciale bodem aangebracht waardoor regenwater makkelijker in het grondwater terecht komt.

Regenwater naar de natuur

We zorgen ervoor dat regenwater en afvalwater zo veel mogelijk gescheiden van elkaar worden afgevoerd. Met zogeheten “blauwe aders” wordt het regenwater naar de natuur geloodst, waardoor de afvalriolering niet overbelast raakt.