Wat is het?

Tegenwoordig kunt u van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid en de gemeente gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit nog lastig.
Waar kunt u terecht met vragen over een website van de overheid of de gemeente? Wat kunt u doen als als u moeite heeft om bijvoorbeeld een DigiD aan te vragen of een boete online te betalen? 

Wie informatie en hulp zoekt bij het omgaan met de (digitale) overheid, kan terecht bij lokale bibliotheken. Daar vindt u een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) waar medewerkers u op weg helpen. U bent van harte welkom.

Hoe werkt het?

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)(externe link) in de bibliotheek kunt u terecht met vragen over bijvoorbeeld belastingen en toeslagen aanvragen, een DigiD aanvragen en gebruiken, AOW aanvragen, werk zoeken, Donorregistratie, je rijbewijs verlengen en verkeersboetes betalen.

De medewerkers laten u graag zien waar u de informatie kunt vinden en hoe het werkt. Ze denken mee, geven informatie of verwijzen u door naar lokale partners. Denk hierbij aan welzijnsinstellingen, vak- en ouderenbonden, cliëntenondersteuners van de gemeente en zorgkantoren. U kunt bij de Bibliotheek ook gratis computercursussen volgen, zodat u voortaan zelf dingen kunt regelen met de overheid via de computer.

Wat kost het?

De hulp is gratis. U hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn.