Wat is het?

Het Informatieplein is dé plek in gemeente Cranendonck waar je terecht kunt voor tips en praktische hulp rondom administratieve werkzaamheden. Iedere donderdag zijn er tussen 13.30u – 15.30u medewerkers van verschillende organisaties aanwezig in de Bibliotheek van Budel(externe link) (in de Borgh) die je kunnen helpen bij vragen over o.a. werken met DigiD, digitale overheid, formulieren of geldzaken. U bent van harte welkom.

Hoe werkt het?

Wie tref je op het Informatieplein?

Informatiepunt Digitale overheid (IDO)

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)(externe link) kunt u terecht met vragen over bijvoorbeeld belastingen en toeslagen aanvragen, een DigiD aanvragen en gebruiken, AOW aanvragen, werk zoeken, Donorregistratie, een gezondheidsverklaring voor je rijbewijs aanvragen en verkeersboetes betalen. De medewerker helpt met het vinden van informatie en verwijst door naar de juiste instanties. Ook kun je meer informatie krijgen over verschillende gratis computercursussen van de Bibliotheek, bijvoorbeeld over de digitale overheid of digitale zorg. 

Het Digitaalhuis

Bij een medewerker van het DigiTaalhuis(externe link) kun je terecht wanneer je beter wilt worden in Nederlands praten, lezen of schrijven. Ook kun je er terecht wanneer je beter wilt worden in rekenen en omgaan met computer, tablet en internet.

Het administratiecafé

De vrijwilligers van het Administratiecafé(externe link) van Cordaad Welzijn ondersteunen kosteloos bij het invullen van formulieren, helpen met post van woningcorporaties of bedrijven die gas, water of elektra leveren en helpen met je andere vragen rondom geld en brieven. De vrijwilligers van het Administratiecafé werken op afspraak; kom gerust langs bij het Informatieplein om een afspraak te maken. Zij vertellen je dan direct welke gegevens en papieren je mag meenemen naar de afspraak. 

WoCom

Elke 1e donderdag van de maand is een medewerker van woCom aanwezig op het informatieplein. Je kunt dan terecht met vragen over bijvoorbeeld onderhoud aan je woning of het betalen van de huur, als je iets wil melden over je woonomgeving, maar ook als je jouw gegevens in de administratie wilt aanpassen of een (andere) woning zoekt. Vaak krijg je meteen antwoord op je vraag. En anders zorgen zij ervoor dat iemand anders van woCom je verder helpt.

Energiecoaches

Alle inwoners van Cranendonck kunnen bij de Energiecoaches van Cordaad Welzijn terecht met hun vragen over energie. De Energiecoaches hebben een opleiding gevolgd tot energiecoach en helpen je bij energievraagstukken en de energietransitie.

Wat kost het?

De hulp is gratis. U hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn.