Wat is RSS?

RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS kunt u een automatische waarschuwing krijgen als op onze website een artikel toegevoegd wordt.
Om de berichten te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig (zie hieronder). Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen

RSS-feeds van de gemeente Cranendonck

Op dit moment hebben wij de volgende RSS-feeds geactiveerd:

Waarom is RSS handig?

RSS kan je veel werk uit handen nemen. Als je bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt met ieder hun eigen informatie, dan moet je al deze sites afzonderlijk bezoeken. Je moet de site opzoeken, kijken of er nieuws voor je is en vervolgens doorgaan naar de volgende site. Met RSS krijg je telkens als er iets nieuws wordt geplaatst een melding. Zelf zoeken is (bijna) niet meer nodig.

Hoe kan ik de RSS-feed van de gemeente bekijken?

Er zijn twee opties om een RSS-feed te kunnen bekijken (via e-mailnotificaties een via een RSS-reader).

Via e-mail notificaties

Je kunt er voor kiezen nieuwe berichten die verschijnen in de RSS-feed automatisch naar je toe te laten e-mailen op het moment dat deze gepubliceerd worden. Je hebt dan geen RSS-reader nodig. Dit is een handige optie wanneer je geen andere RSS-feeds volgt of wanneer je graag op deze wijze het laatste nieuws ontvangt. Je kunt de automatische RSS-feed op 2 manieren instellen. De eerste makkelijke manier is door gebruik te maken van populaire websites waarop je heel eenvoudig (en gratis) e-mail notificaties voor een RSS-feed kunt instellen. De tweede manier is door de automatische RRS-feed direct in te stellen via jouw e-mail account.

Notificaties instellen via websites

  • Ga naar een website die notificaties voor je kan instellen zoals Blogtrottr. Het instellen doe je direct op de homepage van deze websites, in drie eenvoudige stappen:
    • je voert de URL van onze RSS-feed in. De URL is:
      https://www.cranendonck.nl/rss/content-list?type%5B%5D=news&sort_by=published_at&sort_order=DESC
    • je voert je e-mail adres in;
    • je stelt in met welke frequentie je e-mailnotificaties wil ontvangen. Je kunt kiezen voor 'realtime' (direct op het moment dat nieuws gepubliceerd wordt ontvang je een e-mail notificatie). Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen dagelijks één e-mail te ontvangen met een overzicht van de nieuw gepubliceerde berichten.

Notificaties instellen via jouw e-mail sofware

Via een RSS-reader

Met de RSS-reader en de RSS-feeds kun je direct en op een centraal punt zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen. Voorbeelden met RSS-readers zijn Outlook en Internet Explorer. Maar er zijn ook applicaties die speciaal bedoeld zijn als RSS-reader (ook voor mobiele telefoon of tablet). Voorbeelden van (gratis) populaire apps zijn Newsify (alleen voor iOS gebruikers) en Feedly.

Wat kost RSS?

De meeste RSS-feeds zijn gratis. Die van de gemeente Cranendonck ook.