HBO| VAST | 32-36 | SCHAAL 11 | MAX. € 5.997 | Reageren t/m 30 april(externe link)

Gemeente Cranendonck zoekt een

Strategisch communicatieadviseur

In de unieke gemeente Cranendonck gaan wij voor onze inwoners en onze collega’s! Samen met Cranendonckers kijken we of we ideeën en initiatieven mogelijk kunnen maken. Zorgen we ervoor dat ons beleid en onze diensten aansluiten bij de wensen van onze inwoners. Ga jij mee?  

Een verbinder met oog voor resultaat 

Je bent een echte teamplayer en verbinder. Samen mooie resultaten neerzetten, daar krijg jij energie van. Verder ben je een innovatieve communicatieprofessional en ga je geen uitdaging uit de weg. Wat dat betekent? Dat je je tanden durft te zetten in complexe en gevoelige onderwerpen en met creatieve oplossingen durft te komen.  

Je bent gepassioneerd over…  

Als strategisch communicatieadviseur ben je medeverantwoordelijk voor de communicatiestrategie en het communicatiebeleid van de gemeente. Je zet je in om de gemeentelijke organisatie communicatief sterk(er) te maken en communicatie de plek in het beleidsproces te geven die het verdient. Dat betekent dat je de ontwikkelingen op mediagebied volgt, dat je kansen en bedreigingen signaleert en dat je daar actief op inspeelt. 

Dat betekent ook dat je een adviserende en coachende rol omarmt. In jouw functie adviseer je namelijk de burgemeester, wethouders en directie en neem je de communicatieprojecten uit hun portefeuilles voor je rekening. Ook met projecten die gericht zijn op crisisonderwerpen ga je aan de slag. Daarnaast ben je sparringpartner en klankbord voor je communicatiecollega’s binnen de A2-samenwerking en pak je in A2-verband mogelijk taken op voor deze organisatie.  

Woordvoerder voor de gemeente? Jazeker, ook dat ben je! Wanneer het nodig is, speel je bovendien een rol in de rampenbestrijdingsorganisatie.  

Je bent gedreven in….  

Je bent je ervan bewust dat communicatie voor een groot deel bestaat uit actief luisteren. En dat kún jij ook heel goed. Daarnaast weet je de vraag achter de vraag te herleiden en kom je daardoor met passende adviezen.  

Ingewikkelde onderwerpen omzetten in een pakkend en voor iedereen begrijpelijk verhaal? Dat is geen probleem voor jou. Je levert daarnaast een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het communicatieteam. Je deelt je kennis en haalt die ook op bij anderen. 

Kortom, jij bent de betrokken, ervaren en organisatie sensitieve collega die wij zoeken! 

Op een rijtje:

  • Je weet anderen te overtuigen en in beweging te brengen; 
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen; 
  • Je bent in staat om de werkverdeling binnen je team af te stemmen op bestuurlijke prioriteiten; 
  • Je hebt zicht op communicatieve ontwikkelingen; 
  • Je hebt aantoonbaar ervaring met integraal werken en de inzet van moderne communicatiemiddelen. 

Wat bieden wij?  

Als Strategisch Communicatieadviseur heb je een verantwoordelijke rol. Daar mag natuurlijk wat tegenover staan:  

  • Een brutosalaris van maximaal € 5.997, - (schaal 11, CAO SGO januari 2024);  
  • Een maandelijks besteedbaar individueel keuzebudget (IKB) van 17,47%;  
  • Een arbeidsovereenkomst van 1 jaar met als uitgangspunt een contract voor onbepaalde tijd;  
  • Flexibiliteit om tijd- en plaats onafhankelijk te werken;  
  • Ontwikkelmogelijkheden om het beste uit jezelf te halen;   

Je team:  

In Cranendonck werk je samen met één communicatieconsulent en één communicatieadviseur. Het team wordt ondersteund door drie collega’s die verantwoordelijk zijn voor de uitvoerende zaken. Jij vervult de rol van strategisch communicatieadviseur. Team communicatie is onderdeel van de A2-samenwerking. Je werkt dan ook nauw samen met de andere twee communicatieteams. De A2-organisatie regelt vanaf 1 januari 2017 alles op het gebied van bedrijfsvoering en werk en inkomen voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. 

Vertel ons jouw verhaal, motivatie en ambitie 

Is deze vacature strategisch communicatieadviseur iets voor jou? Neem dan contact op! 

Werk je liever voor een grotere gemeente met uitdagende opgaven, zoals Valkenswaard? Dan hebben we goed nieuws, want ook daar zoeken we een strategisch communicatieadviseur. Zie: Strategisch communicatieadviseur Valkenswaard (werkeninzuidoostbrabant.nl) (externe link)

Vertel ons jouw verhaal, motivatie en ambitie tijdens een gesprek! Wie weet hebben we geluk en wordt onze vacature razendsnel gevuld door jou. Een sluitingsdatum hebben we niet. De vacature staat open totdat we een geschikte kandidaat gevonden hebben. Ben jij wie we zoeken? Dan nemen we zo snel mogelijk contact op voor het plannen van een kennismakingsgesprek.   

Wil je informatie over de functie? Neem dan contact op met Carolien Bögemann, carolien.bogemann@a2samenwerking.nl of bel: 0495 43 12 90

Let op: terugkoppeling op jouw sollicitatie kan in de spamfolder van je mailbox terechtkomen.
Interne kandidaten genieten de voorkeur.