Op 8 maart organiseerde het Ondernemerscontact Cranendonck (OCC) samen met de gemeente Cranendonck een ontbijtbijeenkomst in de Borgh over het thema Cybercrime. Tijdens deze bijeenkomst hebben een viertal sprekers dit onderwerp ieder vanuit hun expertise uitgelicht. 

Na het welkomstwoord door OCC-voorzitter Joost Ploos van Amstel gaf Ted Strik van PVO Oost Brabant een toelichting over de mogelijkheden die PVO biedt ter ondersteuning met betrekking tot het voorkomen van criminaliteit voor ondernemers.

Xander Koppelmans, directeur van Xtract BV en ervaringsdeskundige nam de aanwezigen mee in zijn persoonlijke verhaal over de gevolgen die hij - zowel zakelijk, als persoonlijk- heeft ondervonden nadat zijn bedrijf volledig was stilgelegd als gevolg van een hack. Er werd een spiegel voorgehouden, ieder bedrijf kan dit overkomen. Het verhaal van Xander was een echte eyeopener en bood veel stof tot nadenken.

Michael Waterman van ACA ICT Solutions gaf in zijn presentatie de enorme financiële gevolgen weer welke bij een cyberaanval kunnen ontstaan. Besproken is wat de mogelijke valkuilen zijn en wat men kan doen aan preventie om de kans op een cyberaanval zo gering mogelijk te houden.

Als laatste presenteerde de digitaal wijkagent de werkwijze en opvolging die de politie biedt bij de opsporing van hackers. Ook benadrukte de agent het belang dat iedere hack bij de politie gemeld moet worden om een adequate opvolging te kunnen bieden.