‘Ons Cranendonck. Daar ben ik zuinig op’ zegt alles over de campagne duurzaamheid die gemeente Cranendonck in 2022 is gestart. Hiermee wil de gemeente inwoners bewust(er) maken van de noodzaak om vooral samen een bijdrage te leveren aan een duurzamere manier van leven en wonen. Om zuinig te zijn op Cranendonck. Dit is niet alleen een landelijk thema, maar ook een onderwerp dat speelt in onze gemeente. En in de tijd waarin we nu leven is verduurzaming niet meer weg te denken. Daar zijn alle inwoners, bedrijven en verenigingen bij nodig.

Komende tijd worden met video’s op sociale media, borden langs de weg en extra informatie inwoners bewust gemaakt van wat zij kunnen bijdragen om te zorgen voor een groenere en gezonde omgeving. Van het isoleren van een woning tot hergebruik van spullen en minder tegels in de tuin.

Omdat inwoners niet altijd goed weten welke, soms simpele stappen ze zelf kunnen nemen om hieraan bij te dragen, helpt gemeente Cranendonck hierbij. Afhankelijk van het onderwerp bieden we daarom aanvullend ook advies en subsidie aan. Denk hierbij aan onderwerpen als het verduurzamen van je woning, vergroenen van de tuin, of het afkoppelen van de regenpijp.

De verschillende duurzaamheidsthema’s komen dit jaar en in het voorjaar van 2024 voorbij en geven een vervolg aan de duurzaamheidscampagne die gemeente Cranendonck in 2022 is gestart.

Bekijk de video’s over het belang van bomen, isoleren en hergebruik van spullen terug:

Bekijk de video's van de duurzaamheidscampagne

Mijn groene buurt

 

Isoleren van je woning

Hergebruik van spullen

Tegel eruit, groen erin

Afkoppelen regenwater

Schone lucht