Prettiger wonen in een goed geïsoleerde woning

Uw woning duurzaam, energiezuinig en uiteindelijk aardgasvrij maken begint bij isoleren. Een woning die goed geïsoleerd is houdt warmte vast in de winter en houdt het koel in de zomer. Uw energieverbruik voor verwarming en koeling daalt hierdoor flink. En daardoor gaat ook uw energierekening omlaag. Daarnaast is het natuurlijk comfortabel wonen als de temperatuur de hele tijd prettig is. En tot slot wordt uw woning meer waard. Dat is mooi meegenomen. Isoleren is dus altijd een goed idee en een logische eerste stap.

Wist u dat een woning 30% warmte verliest via het dak, 25% via de muren, 15% via het glas, 15% via de vloer en 15% door ventilatie? Dat kan helpen om te bepalen wat de meest handige maatregel is om mee te starten. 

Hoe vind ik uit wat voor mij de beste isolatiemaatregel is?

Gratis online huisscan

Als u wilt beginnen met energie besparen, is het belangrijk om erachter te komen welke maatregel voor uw woning en situatie het meest geschikt is. Dit kunt u doen door te beginnen met de gratis online HuisScan en meer te lezen over de verschillende maatregelen op de website van het Regionaal Energieloket.

Gratis Energiecoach bij u thuis

Voor een gratis (bespaar)advies over kleine isolatiemaatregelen tot maatwerkadvies aan huis kunt u contact opnemen met: 

Maatwerkadvies door een professional aan huis

Kijk voor informatie, tips en links naar maatwerkadviseurs op de website van Milieu Centraal

Huurder van woCom? 

Sinds 1 januari 2023 kunnen veel isolatiemaatregelen zonder huurverhoging worden aangevraagd bij woCom. Dat levert direct een energiebesparing op en maakt de woning gedeeltelijk al klaar voor een toekomst zonder aardgas. Je kunt dus zelf al een eerste stap zetten. Hoe je dit doet, lees je hier

Hoe betaal ik de isolatiemaatregelen? 

Isoleren brengt investeringen met zich mee. Doordat de energierekening met isolatiemaatregelen lager wordt, verdient u de investering terug. De investeringen kunnen betaald worden met eigen geld, met een lening en/of met subsidie en andere middelen van de rijksoverheid en de gemeente. 

  • Er zijn meer regelingen om van de rijksoverheid een bijdrage te ontvangen voor energiebesparende maatregelen. Op de website Verbeterjehuis van Milieu Centraal staan alle mogelijkheden overzichtelijk op een rij.
     
  • De gemeente wil woningeigenaren helpen energielasten te verlagen, het wooncomfort te verhogen en de CO2 uitstoot in Cranendonck terug te dringen. Daarom is de gemeente in 2024 gestart met het Nationaal Isolatie Programma (NIP) en kan er nu een gemeentelijke isolatiesubsidie worden aangevraagd. De toekenning en de hoogte van deze subsidie is onder meer afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. 

Subsidieregeling lokale aanpak isolatie