Informatieplein Budel breidt uit met woCom en Energiecoaches Cordaad Welzijn

Sinds september 2023 kun je bij het Informatieplein terecht voor tips en praktische hulp bij vragen over allerhande zaken. Wil je beter Nederlands leren, online toeslagen aanvragen of voortaan zelf dat digitale formulier invullen? Heb je vragen over de digitale overheid of wil je meer grip op je geldzaken krijgen? Met al deze vragen kun je terecht bij het Informatieplein. Medewerkers van diverse organisaties staan elke donderdagmiddag van 13:30-15:30 uur voor je klaar bij de Bibliotheek in MFC De Borgh in Budel.

woCom

Vanaf nu kun je als huurder of woningzoekende ook terecht bij het Informatieplein. Elke 1e donderdag van de maand is een medewerker van woCom aanwezig. Je kunt dan terecht met vragen over bijvoorbeeld onderhoud aan je woning of het betalen van de huur, als je iets wil melden over je woonomgeving, maar ook als je jouw gegevens in de administratie wilt aanpassen of een (andere) woning zoekt. Vaak krijg je meteen antwoord op je vraag. En anders zorgen wij ervoor dat iemand anders van woCom je verder helpt.

Energiecoaches Cordaad Welzijn

Vanaf 15 februari sluiten ook de Energiecoaches van Cordaad Welzijn aan bij het Informatieplein. Alle inwoners van Cranendonck kunnen bij deze vrijwilligers terecht met hun vragen over energie. De Energiecoaches hebben een opleiding gevolgd tot energiecoach en helpen je bij energievraagstukken en de energietransitie. De Energiecoaches zijn (voorlopig) elke donderdagmiddag aanwezig op het Informatieplein.

Het Informatieplein

Kortom: heb je vragen, wil je hulp of advies óf heb je behoefte aan een luisterend oor? Kom dan op donderdagmiddag tussen 13:30-15:30 uur naar het Informatieplein. De medewerker van woCom is op de eerste donderdag van de maand aanwezig.
Het Informatieplein vind je in de Bibliotheek in MFC De Borgh in Budel. Je loopt gewoon binnen zonder afspraak en de hulp is gratis voor iedereen!