Rond 13 juni valt er een speciale krant op de mat: gamekrant Eenheid 75. Deze krant staat in het teken van het herkennen van signalen van drugscriminaliteit. Met deze krant en een app op de mobiele telefoon speel je het spel Eenheid 75 in Cranendonck. Je kunt de gamekrant ook downloaden via de website van Eenheid 75. 

Eenheid 75

Het is een spel waarmee je op zoek gaat naar aanwijzingen die ‘Eenheid 75’ helpen om drugscriminaliteit aan te pakken. Met de app op de mobiele telefoon, met onderdelen van Augmented Reality, en de gamekrant ga je op zoek naar verdachte situaties in Cranendonck. Onderweg bekijk je per checkpoint een verdachte situatie in de app. In de app verschijnen de situaties in de vorm van objecten.

Gamekrant

Ieder object heeft een opdracht waarbij je per situatie het juiste codewoord meldt in de app. De opdrachten kun je oplossen door gebruik te maken van de aanwijzingen in de app, de social mediakanalen van Eenheid 75 Cranendonck, en met de informatie die te vinden is in de gamekrant. Deze wordt in de week van 13 juni bezorgd met het HAC weekblad.

Onder- en bovenwereld

Drugscriminaliteit is een vorm van ondermijning. Bij ondermijning gebruiken criminelen de legale bovenwereld voor illegale activiteiten. Op deze manier raken de onder- en bovenwereld steeds meer in elkaar verweven. Het is zichtbaar, maar lastig te zien als je er niet bij stilstaat.

Signalen herkennen

Met deze game leer je signalen van ondermijning te herkennen. Ook kom je erachter waar je deze kunt melden. De politie, gemeente en andere overheidsinstellingen kunnen de strijd tegen drugscriminaliteit niet alleen voeren. Hierbij hebben we jouw hulp nodig.

Vanaf donderdag 13 juni

Iedereen kan meedoen aan het spel Eenheid 75. Individueel of in een team. Het spel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Voor kinderen van 10 tot 15 jaar adviseren we om samen te spelen met een volwassenen. De enige voorwaarde is: je moet in het bezit zijn van een smartphone die Augmented Reality (AR) ondersteunt.

Hoe werkt het? 

  1. Volg ‘Eenheid75 Cranendonck’ via Facebook en/of Instagram

  2. Download de app ‘Eenheid 75’ in de Google Play Store of in de Apple App Store 

  3. Meld je aan met de inlogcode: e75cranendonck

  4. Vul een gebruikersnaam / teamnaam in en maak een foto

  5. Volg de stappen in de app: lees de speluitleg en voorwaarden 

  6. Spelen maar! Vind alle 8 verdachte situaties en meld ze via de app.

Deze game is ontwikkeld op initiatief van de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland, in samenwerking met de gemeente Cranendonck, politie Cranendonck en Meld Misdaad Anoniem. Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland is een samenwerkingsver­band tussen onder meer gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst in de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Noord-Brabant en Zeeland.