Aan de noordrand van Maarheeze, gunstig gelegen in de buurt van de A2 en het spoor, realiseert de gemeente Cranendonck in samenwerking met Hendriks Bouw komende jaren een nieuwe wijk: 'De Waterbrink' (voorheen De Neerlanden II). Op deze locatie komen 94 woningen. De afgelopen jaren is er op interactieve wijze gewerkt aan het project samen met inwoners, verenigingen en organisaties. De gemeente zet in op een duurzame en kwalitatieve invulling van de wijk met een dorpse sfeer. ​

Actueel:

Voor de meest actuele informatie omtrent het plan, de woningen en het verkooptraject verwijzen wij u naar de website van het plan: www.waterbrink.nl(externe link). Hier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief en tevens uw interesse kenbaar maken voor specifieke woningen in het plan. De sociale huurwoningen van woCom in de Waterbrink worden later separaat toegewezen via hun platform www.wooniezie.nl(externe link).

Ligging plangebied

De locatie ligt op een steenworp afstand van het centrum van Maarheeze. Binnen 20 minuten ben je aan de rand van Eindhoven, waar onder meer de High Tech Campus en ASML zijn gevestigd. Ook is de wijk gelegen aan het natuurgrenspark De Groote Heide. Met de fiets ben je zo op de prachtige heide en in de natuur. Daarnaast liggen de middelgrote plaatsen Weert en Valkenswaard op een kwartier afstand. 
Het plangebied zelf is nu in gebruik als agrarische grond en maakt daarmee onderdeel uit van een relatief open landschap. Het totale plangebied is ongeveer 5 hectare groot.