Wat is het?

Een keukentafelgesprek hoeft u niet alleen te doen. Als u het prettig vindt, kunt u bij dit gesprek iemand uit uw omgeving meenemen. U kunt een familielid, een vriend of een buurvrouw meenemen. Wilt u iemand meenemen maar is er niemand beschikbaar? Dan kan een cliëntondersteuner met u meegaan naar dit gesprek. Ook kan een cliëntondersteuner u met andere zaken helpen, bijvoorbeeld als u niet weet waar u uw hulpvraag kunt stellen.

Doel van de cliëntondersteuning is dat u het gevoel hebt dat er echt iemand naast u staat bij een vraag om ondersteuning aan de gemeente. Hulp van een cliëntondersteuner is gratis.

Hoe werkt het?

Wat kan een cliëntondersteuner voor u betekenen?

  • Een cliëntondersteuner kan samen met u het gesprek voorbereiden en natuurlijk bij het gesprek aanwezig zijn.
  • Uw contactpersoon van het Sociaal Team schrijft een verslag van het gesprek. Een cliëntondersteuner kan voor u het gespreksverslag controleren. Dit is belangrijk, want op basis van dit verslag bepaalt de gemeente welke hulp of zorg u krijgt.
  • Een cliëntondersteuner kan een toelichting geven op regelgeving.
  • Een cliëntondersteuner kan u helpen om bezwaar te maken als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente.

Onafhankelijk en gecertificeerd

Omdat het belangrijk is dat u een eerlijk advies krijgt, zijn de cliëntondersteuners onafhankelijk. Dat betekent dat zij niet ook de beslissing nemen over uw aanvraag voor ondersteuning of voor een voorziening.

Alle cliëntondersteuners hebben een opleiding gehad en zijn gecertificeerd. Ook hebben zij geheimhoudingsplicht.

Wat moet ik doen?

Professionele cliëntondersteuning

De gemeente vindt het belangrijk dat u ondersteuning krijgt die bij u past en waar u vertrouwen in heeft. Momenteel zijn er geen vrijwillige cliëntondersteuners werkzaam in de gemeente. 

De volgende organisaties bieden professionele onafhankelijke cliëntondersteuning aan in Cranendonck:

MEEtelefoonnummer: 040-2140404e-mailadres: info@meezuidpoostbrabant.nlwebsite: www.meezuidoostbrabant.nl