Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten om een garage aan de Sikkel in Maarheeze 3 maanden voorwaardelijk te sluiten met een proeftijd van zes maanden. De politie heeft op 25 september 2023 een hennepkwekerij aangetroffen in de inpandige garage van de woning. 

Tijdelijke sluiting

De proeftijd van de voorwaardelijke sluiting van de garage aan de Sikkel in Maarheeze gaat in op 13 mei 2024 en loopt tot en met 13 november 2024. De toezichthouders van de gemeente Cranendonck zullen 1 keer per maand onaangekondigd een controle uitvoeren in de garage. Als zij hier voor 13 november 2024 opnieuw een overtreding constateren, dan wordt de garage voor drie maanden gesloten. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een signaal afgeven dat drugsgerelateerde activiteiten niet zijn toegestaan.

Wet Damocles

De voorwaardelijke sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. In specifieke gevallen kan hiervan worden afgeweken. In dit geval is er een situatie waardoor besloten is een voorwaardelijke sluiting op te leggen.

Meld drugsoverlast 

Drugs gaan samen met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij onmisbaar. Ervaart u drugsoverlast of heeft u een vermoeden van drugsgerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de politie.