Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten. Als vrijwilliger bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit houdt in dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt.

De vrijwilligersverzekering is een tweede (secundaire) dekking. Dit betekent dat de eigen aansprakelijkheidsverzekering van de vrijwilliger, of die van de instelling waarvoor hij of zij de activiteiten verricht, altijd voorgaat op de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het wordt ook wel een 'vangnet' verzekering genoemd. Het is aan te raden om de eigen verzekering niet op te zeggen.

Hoe werkt het?

Elke vrijwilliger is verzekerd bij de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud u bent, of u mantelzorger bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet. Ook als u een maatschappelijke stage doet bent u verzekerd.

Bent u vrijwilliger bij de brandweer of politie? Dan bent u niet verzekerd via deze verzekering.

Bent u mantelzorger? Dan bent u alleen verzekerd als u geregistreerd staat bij het Gemeentelijk Steunpunt Mantelzorg. Neem hiervoor contact op met Steunpunt Mantelzorg Cranendonck (telefoonnummer: 06-19373372).

Wat moet ik doen?

Gemeente Cranendonck heeft haar vrijwilligers verzekerd bij Vrijwilligersnet Nederland. Registratie en aanmelding voor de Vrijwilligerspolis is nu niet meer nodig. Alle vrijwilligerorganisaties en alle vrijwilligers in de gemeente zijn automatisch verzekerd.Alle informatie kunt u vinden op de site: www.vrijwilligersnetnederland.nl(externe link).