Wat is het?

De milieupas geeft inwoners van de gemeente Cranendonck toegang tot de Milieustraat van de gemeente Cranendonck.

Wanneer u uw milieupas verloren bent, kunt u een nieuwe milieupas aanvragen. Bij aanvraag van een nieuwe pas blokkeren wij automatisch de oude pas.

Waarom een milieupas?

Bij elk bezoek aan de Milieustraat toont u uw milieupas. Zonder milieupas heeft u géén toegang tot de Milieustraat. Zo zorgen we ervoor dat alleen onze eigen inwoners de Milieustraat gebruiken. Via de afvalstoffenheffing betaalt u als inwoner van onze gemeente mee aan het beheer van de Milieustraat. Bedrijven en inwoners uit andere gemeenten betalen hier niet aan mee. Voor de invoer van de milieupas kwam het voor dat zij wel gebruik maakten van onze Milieustraat. Met de invoer van de milieupas gaan we dit tegen.

Hoe werkt het?

  • De milieupas geeft toegang tot de Milieustraat van de gemeente Cranendonck. Bij elk bezoek aan de Milieustraat toont u uw milieupas. Zonder milieupas heeft u géén toegang tot de Milieustraat.
  • In geval van verlies of diefstal van de pas kunt u bij de gemeente een nieuwe pas aanvragen. Bij aanvraag van een nieuwe pas blokkeren wij automatisch de oude pas.
  • U kunt alleen een nieuwe pas aanvragen als u ingeschreven staat op het adres waarvoor u de nieuwe pas aanvraagt en 18 jaar of ouder bent.
  • Per adres wordt er één milieupas verstrekt. Alle bewoners van het adres mogen gebruik maken van de milieupas. U mag de pas niet uitlenen aan personen die niet op uw adres wonen.
  • De milieupas blijft eigendom van de gemeente Cranendonck. Als u verhuist laat u de pas achter in de woning. Dit geldt ook als u binnen de gemeente verhuist.
  • Een geblokkeerde milieupas geeft geen toegang tot de Milieustraat. Is uw pas onterecht geblokkeerd, neem dan contact op met de gemeente.

Wat moet ik doen?

Een nieuwe milieupas regelt u gemakkelijk online met uw DigiD. We sturen de nieuwe pas dan naar uw huisadres.

DigiD linkNieuwe milieupas aanvragen

U kunt ook een afspraak maken om persoonlijk langs te komen.

Afspraak maken

Vraagt u een pas aan voor een nieuwbouwwoning? Neem dan eerst contact op met de publieksbalie via klantencontact@cranendonck.nl of telefonisch via 14-0495.

Wat kost het?

Het aanvragen van een nieuwe milieupas kost € 5,00. In het gemeentehuis kunt u alleen pinnen.