Wat is het?

Het keukentafelgesprek is een gesprek waarbij gezamenlijk de hulp- of ondersteuningsvraag besproken wordt.

Hoe werkt het?

Nadat u uw hulpvraag heeft gesteld aan het Sociaal Team, wordt gekeken wie u het beste kan helpen. Vervolgens komt iemand met u praten over uw situatie. Dit kan iemand van de gemeente zijn, maar ook iemand van een van de deelnemende partijen van het Sociaal Team. Dit gesprek kan gewoon bij u thuis plaatsvinden. Wij noemen dit een keukentafelgesprek. Voordeel voor u is dat u minder hulpverleners over de vloer krijgt.

Tijdens het keukentafelgesprek wordt gezamenlijk de hulp- of ondersteuningsvraag besproken. In het keukentafelgesprek wordt met name uit gegaan van de eigen kracht. Er wordt gekeken naar wat u zelf kunt doen of regelen, eventueel met hulp van uw sociale netwerk.

Een keukentafelgesprek hoeft u niet alleen te doen. Als u het prettig vindt, kunt u bij dit gesprek iemand uit uw omgeving of een cliëntondersteuner meenemen.

Wat moet ik doen?

U kunt contact opnemen met de gemeente.

Contactverzoek

Het is ook mogelijk om rechtstreeks een organisatie uit het Sociaal Team te benaderen. De contactgegevens van de verschillende organisaties vindt u onder 'Sociaal Team'.