Wat is het?

Het keukentafelgesprek is een gesprek waarbij gezamenlijk de hulp- of ondersteuningsvraag besproken wordt.

Hoe werkt het?

Nadat u uw hulpvraag heeft gesteld aan het Sociaal Team, wordt gekeken wie u het beste kan helpen. Vervolgens komt iemand met u praten over uw situatie. Dit kan iemand van de gemeente zijn, maar ook iemand van een van de deelnemende partijen van het Sociaal Team. Dit gesprek kan gewoon bij u thuis plaatsvinden. Wij noemen dit een keukentafelgesprek. Voordeel voor u is dat u minder hulpverleners over de vloer krijgt.

Tijdens het keukentafelgesprek wordt gezamenlijk de hulp- of ondersteuningsvraag besproken. In het keukentafelgesprek wordt met name uit gegaan van de eigen kracht. Er wordt gekeken naar wat u zelf kunt doen of regelen, eventueel met hulp van uw sociale netwerk.

Een keukentafelgesprek hoeft u niet alleen te doen. Als u het prettig vindt, kunt u bij dit gesprek iemand uit uw omgeving of een cliëntondersteuner meenemen.

Wat moet ik doen?

  • U neemt contact op met het Sociaal Team van de gemeente
  • U maakt melding van uw probleem en geeft aan waar u hulp bij nodig hebt
  • U voert een gesprek met de gemeente over uw situatie

Er wordt samen gekeken naar een passende oplossing voor uw probleem.

Het Sociaal Team is iedere werkdag telefonisch te bereiken van 09.30 tot 12.30 uur via het telefoonnummer 14 0495. U kunt ook een contactverzoek doen, dan bellen wij u terug.

Contactverzoek

Het is ook mogelijk om rechtstreeks een organisatie uit het Sociaal Team te benaderen. De contactgegevens van de verschillende organisaties vindt u onder Sociaal Team.