Wilt u uw tuin ook groen en klimaatbestendig maken? Heeft u hulp nodig met waar te beginnen? Tuinklimaatcoaches helpen hierbij. Voor inwoners van gemeente Cranendonck is dit geheel gratis. Maar hiervoor een afspraak.

Vraag gratis aan!

Wat doet een tuinklimaatcoach?

De tuinklimaatcoach komt kosteloos en vrijblijvend bij u thuis en adviseert hoe u uw tuin klimaatbestendiger en biodiverser kunt maken. De coach bekijkt hoe u het regenwater van uw dak het beste kunt opvangen. Ook krijgt u tips hoe u een groene en aantrekkelijke tuin aanlegt voor plant en dier. Zo kan de tuin beter tegen extreem weer en draagt u bij aan de lokale biodiversiteit: dat is dubbel genieten van uw tuin! Na het bezoek ontvangt u een rapport met praktische adviezen.

Zelf aan de slag als tuinklimaatcoach?

Zet u zich graag in voor een groene omgeving? En vindt u het leuk om dorpsgenoten te adviseren en enthousiasmeren over het vergroenen van hun tuin? Word dan op vrijwillige basis tuinklimaatcoach! Tijdens een bezoek geeft u advies over het klimaatbestendiger maken van een tuin en werkt u een kort verslag uit. Als tuinklimaatcoach krijgt u regelmatig trainingen en wordt u geholpen door ervaren coaches: zo gaat u met extra groene kennis op pad. Dit alles levert fijne contacten én een groenere omgeving op. Meldt u zich hiervoor bij Orbis aan via:

Aanmelden als tuinklimaatcoach