Wat is het?

Het gemeentearchief bewaart allerlei geschreven stukken, kaarten, foto's en krantenknipsels. In het gemeentearchief kunt u informatie vinden over:

  • de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek)
  • een woonhuis of bedrijf
  • een buurt of wijk
  • de gemeente zelf

Bij de gemeente Cranendonck kunt u hiervoor een schriftelijk verzoek doen via post of e-mail.

Wat moet ik doen?

De archieven ouder dan 20 jaar van de gemeente Cranendonck (en haar voorgangers) zijn ondergebracht is het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe). Kijk op de website van het RHCe(externe link) voor openingstijden en collecties.

Stamboomonderzoek

Er is een landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen; het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) – Centrum voor familiegeschiedenis. Via hun website (externe link)vindt u meer informatie. U kunt daar ook persoonsinformatie krijgen uit het 'Nationaal Register Overledenen'(externe link).

Voor genealogische informatie over de gemeente Cranendonck kunt u terecht bij het RHC in Eindhoven(externe link) en bij de Heemkundekring 'de Baronie van Cranendonck(externe link)'.

De Heemkundekring heeft ook een werkgroep 'Kadaster' die meewerkt aan het Aezel-project(externe link) als het gaat om historische kadastrale informatie.

Wat kost het?

HandelingBedrag
Op verzoek doen van naspeuringen (ongeacht het resultaat) in de in het gemeentearchief aanwezige stukken € 29,60
Een afschrift, fotokopie of uittreksel van een in het gemeentearchief aanwezig stuk, per pagina€ 0,40 ((zwart/wit), € 0,60 (kleur)
Kopieën van bouwtekeningenA3 € 3,55
A2 € 5,45
A1 € 7,00
A0 € 9,55
Kopieën van bestemmingsplannenA4/A3 € 17,25
A2 € 27,85
A1 € € 44,75
A0 € 67,60

In het gemeentehuis kunt u alleen pinnen.