Wat is het?

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling of verwaarlozing, of heeft u direct een dierenambulance nodig? Dan is er één centraal nummer om te bellen: 144(externe link).

Wat moet ik doen?

Ziek, gewond, of zwervend dier

Stichting ROZE(externe link) verleent eerste hulp aan zieke, gewonde en zwervende dieren in de omgeving Eindhoven. Ze worden opgevangen en vervoerd naar de dierenarts. Gaat het om een huisdier waarbij geen medische zorg nodig is? Dan rijdt de dierenambulance naar het asiel dat het dier opvangt. De dierenambulance is verbonden aan Stichting ROZE.
U kunt de dierenambulance bellen via het landelijke telefoonnummer 144. U kunt ook direct naar Stichting ROZE bellen via 040-7470100. Dit nummer is 24/7 bereikbaar (tussen 22:00 en 9:00 alleen voor spoed).

Melding dierenleed

Mishandeling of verwaarlozing meldt u via het landelijke telefoonnummer van de dierenpolitie: 144.

Huisdier gevonden/kwijt?

Heeft u een huisdier gevonden, neem dan contact op met stichting ROZE via 040-7470147. Zij controleren of het dier al als vermist is aangemeld en sturen eventueel een dierenambulance voor een chipcontrole. Bent u uw huisdier kwijt, meld het dan aan op de website www.rozeindhoven.nl/vermist, op www.amivedi.nl, en op sociale media.

Overige vragen

Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met Stichting ROZE via 040-7470147 of info@rozeindhoven.nl.
 

Wat meld ik NIET bij 144?

Dode dieren

  • Gevonden dode kleine dieren (zoals vogels en egels)
  • Gevonden dode huisdieren
  • Gevonden dood groot wild
  • Vermiste/gevonden huisdieren

Overlast van dieren

  • Overlast van dieren (blaffende honden e.d.)
  • Zwerfkatten