Wat is het?

In gemeenschapshuis de Schakel is een huiskamer voor alle inwoners van Dorplein: ’t Dörpelke. Een gezellig ingerichte kamer waar ieder zich op zijn/haar gemak kan voelen en terecht kan voor een praatje en een kop koffie. Er is altijd een luisterend oor. Ook zijn er boeken en spellen om te gebruiken. Vooral rummikub is erg populair.

Iedereen is welkom in de huiskamer, jong en oud en voor alle leeftijdscategorieën worden regelmatig extra activiteiten georganiseerd, waarvoor een kleine bijdrage wordt gevraagd.

Zo zijn er voor de jeugd (knutsel)middagen (vogelhuisje maken, koekjes bakken, kinderbingo enz.). Er is regelmatig een lunch waarbij iedereen aan kan schuiven; er worden bloemstukjes gemaakt en ook informatieavonden staan soms op het programma.

Er zijn altijd nieuwe gastheren en gastvrouwen welkom. Ieder kan daarbij zelf aangeven wanneer hij of zij “dienst” wil draaien, een vaste middag in de week of 1 middag om de week. De keuze is aan u. Kom gerust eens kijken: bij de Schakel, St. Barbaraweg 1, 6024 AR Budel-Dorplein.

Hoe werkt het?

Voor een praatje, gezelligheid, een spelletje of om creatief bezig te zijn, het is er allemaal in de huiskamer. De huiskamer stimuleert het contact tussen mensen van verschillende leeftijden en van verschillende herkomst.

Ook zijn er verschillende activiteiten die om de paar weken terug komen, hierbij kunt u denken aan:

  • Het repair café, defecte spullen, zoals broodroosters, boormachines, klokken etc. worden door de mannen van het repair café gerepareerd. Geen kosten, behalve materiaal kosten.
  • Knutselmiddagen voor jong en oud
  • Schildermiddagen voor jong en oud
  • Spelletjesmiddagen voor jong en oud

Loop gezellig even binnen wanneer u tijd heeft.

DagOpeningstijden
Dinsdag 14.00 - 16.00 uur

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over ontmoeten in Budel-Dorplein, verwijzen wij U graag door naar:

WieContact
De Schakel Dorplein
De locatie voor al uw verenigings- en dorpsactiviteiten, vergaderingen, workshops, koffietafels, feestjes, partijen, opleidingsruimten, terras etc.

Website De Schakel

0495 - 84 23 84

De Zonnebloem
De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke handicap. Jong en oud. Wie je ook bent en wat je ook graag doet.

Website Zonnebloem

076 - 56 46 464

VPTZ Cordaad Welzijn
Iemand die je dierbaar is komt binnenkort te overlijden. Het liefst wil je hem of haar in een vertrouwde omgeving blijven verzorgen. Veilig thuis waar je naaste zich het meest op zijn gemak voelt. Er komt dan veel op je af. Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) helpt je daarbij.

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg in cranendonck | Cordaad Welzijn 

06 - 47140400 

Seniorenvereniging Budel-Dorplein
Seniorenvereniging Budel-Dorplein is een organisatie voor senioren, die tal van activiteiten ontplooit. Deze activiteiten zijn gericht op het behartigen van de belangen van ouderen en op het bevorderen van sociale contacten..

Website Dorplein Uniek

06 - 10604039

Hernieuwde levenskracht
De hernieuwde levenskracht bestaat uit een groep vrijwilligers die zich inzet voor zieken en gehandicapte mensen en staat open voor alle mensen ongeacht hun geloof of overtuiging. Doelstelling van deze groep is aandacht besteden en bijstand verlenen aan mensen – individueel of groepsgewijs – die ziek, gehandicapt of eenzaam zijn en die hierdoor maatschappelijk en/of financieel moeilijkheden ondervinden.

Website Hernieuwde Levenskracht          

06 - 20342174