Masterplan Mobiliteit 2040

Masterplan Mobiliteit 2040

Stel je onze gemeente in 2040 eens voor. Hoe ziet die er dan uit? Een landelijke omgeving met dorpen die bruisen en waar veel ruimte is voor fietsers en voetgangers? Met mogelijkheden voor sport en ontspanning in het groen. Of met een goede bereikbaarheid om snel op je werk te komen?

Over het Masterplan Mobiliteit

Hoe je onze omgeving in de toekomst ook voor je ziet: de regio groeit en daarmee neemt ook het verkeer in onze gemeente toe. We hebben met meer auto’s en vrachtauto's te maken. Daarom kijken we vooruit, zodat we samen de juiste keuzes maken over hoe we onszelf willen verplaatsen. Hoeveel ruimte krijgen bijvoorbeeld fietsers, voetgangers of de auto en het openbaar vervoer? En hoe maken we dit duurzamer?

Antwoord op uitdagingen

In 2024 werkt de gemeente Cranendonck aan een Masterplan Mobiliteit 2040 om een antwoord te geven op deze uitdagingen. In het plan kijken we naar verkeersveiligheid, leefbaarheid, bereikbaarheid en hoe we onze verplaatsingen duurzamer kunnen doen.

Op deze pagina houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen en de voortgang van het masterplan. En hoe u met ons mee kan denken.

Tweede meedenk-bijeenkomst 4 juni

Dinsdag 4 juni presenteren we de eerste ideeën tijdens een meedenk-bijeenkomst. De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in De Smeltkroes (Kijkakkers 1) in Maarheeze. 

Aanmelden meedenk-bijeenkomst

Eerste meedenk-bijeenkomst

Op donderdagavond 14 maart was er een bijeenkomst voor inwoners en ondernemers in De Borgh over het Masterplan Mobiliteit. Bij deze avond waren zo’n 25-30 geïnteresseerden aanwezig. De avond begon met een inleiding over het Masterplan. Waarom we een Masterplan maken en met welke uitdagingen we rekening moeten houden. Daarna hebben de aanwezigen in groepjes onder begeleiding van een tafelvoorzitter aan diverse thematafels doorgepraat. In de eerste ronde is aan elke tafel gesproken over wat Cranendonck kenmerkt, wat belangrijk is, wat goed is en wat beter kan. In ronde 2 en 3 is doorgepraat over een specifiek thema. U kunt hier de inleidende presentatie van de avond terugvinden. Aan de thematafels is de inbreng door de deelnemers op tafelkleden en flip-overs geschreven. 

Handout Bijeenkomst Masterplan Mobiliteit

Foto's reacties tafelkleden en flipovers