Wat is het?

U heeft een brief ontvangen met de vraag om de gemeente inlichtingen te geven over uw woning. Wij hebben deze informatie nodig om een goede marktanalyse uit te kunnen voeren.

Inlichtingen doorgeven

Hoe werkt het?

De Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) verplicht de gemeente om een zogenaamde permanente marktanalyse te doen. Dit betekent dat alle verkochte woning door de gemeente worden geanalyseerd. Omdat de WOZ-waarde wordt bepaald aan de hand van verkoopcijfers, is het van belang dat de gemeente inzicht heeft in de totstandkoming van deze verkopen. Met behulp van het inlichtingenformulier onderzoeken wij hoe de verkoop is verlopen en of de gegevens die er worden gebruikt, zoals het bouwjaar, de oppervlakte of het onderhoud van de woning, nog correct zijn.

Inlichtingen doorgeven

Ben ik verplicht om het formulier in te vullen?

Artikel 47 van de Algemene Wet Rijksbelastingen verplicht inwoners om gegevens en inlichtingen te verstrekken die voor de belastingheffing van belang kunnen zijn. Naast de wettelijke verplichting is voornamelijk van belang dat de gemeente mede door deze gegevens een nauwkeurige WOZ-waarde kan bepalen.