Het College bezoekt Jumbo Hesselberth en Loods19

Het College van Burgemeester en Wethouders brengt regelmatig een bezoek aan bedrijven in onze gemeente. Afgelopen weken stonden Jumbo Oswald en Sandy Hesselberth en Loods19 in Budel op het programma. 

Jumbo Oswald en Sandy Hesselberth

Met de opening van de nieuwe winkel op 1 mei nog vers in het geheugen, was het gemeentebestuur op dinsdag 28 mei 2024 vooral benieuwd naar hoe de nieuwe locatie bevalt. Na een uitgebreide kennismaking met het nieuwe ondernemerspaar, vertelden Oswald en Sandy uitgebreid over de eerste weken in de nieuwe supermarkt. Diverse gespreksthema’s, zoals werkgelegenheid en een levendig centrum kwamen aan de orde. Uiteraard volgde een rondleiding door de winkel. Met een focus op duurzaamheid en lokale producten en een breed assortiment is de nieuwe winkel een echte aanvulling op het bestaande aanbod. Met de opening van de Jumbo is Budel een prachtige voorziening rijker. Met een mooi aandenken aan het bedrijfsbezoek bedankte wethouder Lemmen de familie Hesselberth voor de gastvrijheid en werd hen nogmaals veel succes gewenst met de nieuwe winkel.

Loods19

Op dinsdag 11 juni bezochten het college van burgemeester en wethouders en het bestuur van Ondernemerscontact Cranendonck (OCC) Loods19 in Budel. De bestuurders werden verwelkomd door ondernemersechtpaar Ad en Ingrid van der Linden, die vol passie hun veelzijdige bedrijf aan de Grensweg in Budel lieten zien. Ad leidde de groep door de artistieke wereld van Loods19, van de levendige Kunstwei tot de gezellige minicamping, en sloot af met een inspirerende tocht door het atelier.

Loods19 is een plek waar creativiteit geen grenzen kent. Met een focus op design, kunst, ambacht en ruimte, biedt het een thuis voor grafisch ontwerp, creatieve workshops, kunst en meer. Bezoekers kunnen hun ervaring verrijken met een verblijf in de bed & breakfast of op de minicamping. Ad en Ingrid brengen de kunstwerken in de beeldentuin tot leven met hun verhalen. De tuin nodigt uit tot een wandeling, een moment van bezinning, terwijl je geniet van de harmonie tussen natuur en kunst.

Als blijvende herinnering aan deze middag, ontvingen de gasten een handgemaakte keramieken paddenstoel, symbool voor het uitgestrekte netwerk waarvan zij nu deel uitmaken. OCC en de gemeente bedankten Ad en Ingrid eveneens met een mooi aandenken voor de gastvrijheid en een middag vol inspiratie.

V.l.n.r.: Roland van Kessel (burgemeester), Marlou van der Kampen (secretariaat OCC), Joost Ploos van Amstel (voorzitter OCC), Ad en Ingrid van der Linden (ondernemers Loods19), Edith Jacobs (Gemeentesecretaris), Marcel Lemmen (wethouder), Maurice Maessen (beleidsadviseur Economie)