Hoe werkt het?

Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde?

De gemeente wil graag in overleg met u. Heeft u vragen over de WOZ-waarde of bent u het niet eens met de hoogte van de WOZ-waarde, vul dan het reactieformulier in. Samen met u controleren we de WOZ-waarde. Als het nodig is, passen we die direct aan. Doe dit uiterlijk voor het verstrijken van de bezwaartermijn van zes weken. Dan heeft u nog tijd om eventueel formeel bezwaar in te dienen.

Wat moet ik doen?

Hebt u vragen of bent u het niet eens met uw aanslag dan kunt u altijd een reactie naar de gemeente sturen.

Reactieformulier

Komt u er met de gemeente niet uit, dan is het verstandig om formeel bezwaar te maken. Een formeel bezwaar is alleen geldig als dit binnen 6 weken na dagtekening is ingediend.

DigiD linkBezwaar maken

eHerkenning linkBezwaar maken

Gratis bezwaar maken WOZ

Er zijn 'no cure no pay bureaus' die u kunt machtigen om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Deze bureaus werpen zich kosteloos op als belangenbehartiger bij het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde.

Deze ingediende bezwaren zijn niet kansrijker dan bezwaren die u zelf indient. De bureaus voeren vaak lange procedures waardoor u veel langer moet wachten op een uitspraak. Daarom verzoeken wij u om eerst contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.