Wat is het?

Eén van de prioriteiten in het veiligheidsbeleid van de gemeente Cranendonck is het bestrijden van woninginbraken. De gemeente heeft begin 2016 in samenwerking met de politie een mobiel alarmsysteem (Mobeye) gekocht om inbraken tegen te gaan.

Hoe werkt het?

Het alarmsysteem heeft een bewegingssensor die bij beweging een signaal afgeeft naar een mobiele telefoon bij de politie. Het systeem is mobiel, dus het kan in elke ruimte geplaatst worden. In totaal bezit de gemeente zeven apparaten.

Het systeem kan flexibel worden ingezet:

  • bij slachtoffers van een inbraak en bij mensen in de directe omgeving daarvan. Zo voorkomen we herhaald slachtofferschap en eventuele inbraken van gelijkwaardige woningen in de buurt (besmettingsgevaar). 
  • ter ondersteuning van een voorlichtingscampagne waarin aandacht wordt gegeven aan bewustwording rondom woninginbraken.

Politie en gemeente bepalen steeds welke inzet het meeste rendement oplevert. De politie geeft uitleg aan de bewoners over de werking van het apparaat en plaats de apparaten.

Wat moet ik doen?

Wilt u de Mobeye tijdelijk in uw woning plaatsen, neem dan contact op met het Woninginbrakenteam Dommelstroom via e-mail: WIT_TEAM_DOMMELSTROOM@brabant-zo.politie.nl.