Een bedrijf vestigen

Voor het vestigen van een bedrijf laat u zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel(externe link); de wegwijzer voor alle (startende) ondernemers. Zo vindt u op de website een stappenplan voor het starten van een bedrijf, zodat u niets over het hoofd ziet. Ook het wijzigen van een bedrijfsadres of uw contactgegevens kunt u eenvoudig hier(externe link) doorgeven. 

Afhankelijk van uw plannen zijn er nog een aantal andere zaken waar wij u bij kunnen ondersteunen.

De locatie

Om een bedrijf te vestigen of te verplaatsen is een locatie nodig. Niet op elke locatie is het mogelijk om elke activiteit te exploiteren. Heeft u een locatie gevonden waar u graag uw bedrijf zou willen vestigen? Controleer dan eerst of uw activiteit daar past volgens het daar geldende bestemmingsplan. 

De bestemmingsplanregels vindt u op de website ruimtelijkeplannen.nl(externe link). Twijfelt u of uw activiteit passend is op de gewenste locatie? Dan kunt u altijd contact opnemen met het Bedrijvencontact van de gemeente Cranendonck. 

Bouwen, verbouwen en/of slopen

Heeft u plannen om uw bedrijf te (ver-)bouwen of om een pand te slopen, dan kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. Dit kunt u eenvoudig checken bij het online omgevingsloket(externe link), of via de stap-voor-stap werkwijze van de gemeente Cranendonck.