De opbrengst van zonnepanelen staat de laatste weken aardig in de belangstelling. Er komen andere regels aan, maar ook nu al kan de opbrengst van jouw zonnepanelen verschillen met die van uw buur.

Dat zit namelijk zo: rekenvoorbeeld 

Onder de salderingsregeling worden verbruikte en opgewekte kilowatturen tegen elkaar weggestreept. Voor alles wat u daarboven extra opwekt krijgt u een vergoeding die verschilt per energieleverancier. Een voorbeeld: de jaarlijkse opwek van uw zonnepanelen bedraagt 3000kWh en het jaarlijkse stroomverbruik van uw huishouden is 2000kWh. De 2000kWh in verbruik en de 2000kWh in opwek worden tegen elkaar weggestreept. Maar wat krijgt u dan voor die extra opgewekte 1000kWh?

Vergoeding voor terugleveren

Er zit veel verschil in de vergoeding die energieleveranciers geven voor de (extra) opgewekte energie door zonnepanelen. Bij energieleverancier ‘A’ is dat op dit moment minder dan 10 cent (een opbrengst van 90 euro per jaar), bij energieleverancier ‘B’ is dat zelfs méér dan 20 cent (264 euro per jaar). Op jaarbasis levert dit in ons rekenvoorbeeld een verschil op van net geen 175 euro. Het is dus de moeite waard om te bekijken wat u terugkrijgt van uw energieleverancier. 
Benieuwd welke organisaties gunstige tarieven hebben? Bekijk www.energievergelijk.nl/onderwerpen/terugleververgoeding(externe link).