Vanaf 1 januari 2023 gaat de gemeente Cranendonck twee blokken landbouwgrond verpachten volgens de eind 2021 vastgestelde nota: “Duurzame geliberaliseerde pacht 2022”. Inschrijving is op basis van het hoogst ingeschreven gecombineerde bod per hectare. Dit bestaat uit een bod in euro’s vermeerderd met een fictieve waarde voor te nemen duurzaamheidsmaatregelen. De inschrijfperiode start 11 november 2022 en sluit op 15 december 2022 om 16.00 uur.

Inschrijving

Heeft u als agrariër interesse in één van de of beide beschikbare blokken? U kunt zich vanaf 11 november inschrijven. Alle informatie over de pachtduur, de prijzen, de duurzaamheidsmaatregelen, de regels voor het doen van een bod, de gunning en inschrijven is te vinden op https://www.cranendonck.nl/grond-pachten

Duurzaam pachtbeleid

De gemeente heeft een pachtbeleid waarin onder andere staat dat bieders een fictieve ophoging krijgen op hun bod wanneer ze zich houden aan bepaalde duurzaamheidsmaatregelen. Op die manier dragen we samen bij aan een duurzame toekomst voor Cranendonck.

Informatie

Alle benodigde informatie staat op www.cranendonck.nl/pacht. Daarnaast kunt u met vragen over de procedure op maandag, woensdag en donderdag tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw J. van der Loo-Peters via 0495-431 243 of j.vanderloo-peters@cranendonck.nl.