De locoburgemeester van de gemeente Cranendonck heeft besloten om een bedrijfspand met erf aan de Buiten-Inne in Budel voor 12 maanden te sluiten. De politie vond hier op 27 juni 2023 spullen die worden gebruikt voor de productie van PMK, de grondstof voor de harddrug MDMA (ecstasy).  

Tijdelijke sluiting

Het bedrijfspand en het erf zijn op 5 september 2023 gesloten. Tot 5 september 2024 is het verboden om het terrein en het bedrijfspand te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck op deze plek een eind maken aan activiteiten die met drugs te maken hebben. 

Wet Damocles

De sluiting gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet en gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de (loco)burgemeester de mogelijkheid om gebouwen te sluiten waar drugs worden gevonden of de productie daarvan. 

Meld drugsoverlast 

Drugs gaan samen met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij heel belangrijk. Heeft u drugsoverlast of een vermoeden van criminaliteit dat te maken heeft met drugs? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt informatie anoniem door naar de politie.