WO, HBO   |   Maximaal €5366   |   Schaal 10A   |   Regulier   |   Vast   |   0 - 36 uur | Solliciteer (t/m 17-9-2023)

Ben jij een door de wol geverfde projectleider die pionieren niet schuwt?Krijg jij energie om samen met inwoners, collega’s en bestuur te werken aan het bereiken van het gewenste projectresultaat? Vind jij het interessant om iets te realiseren waar de Cranendonckse bevolking trots op zal zijn? Dan is dit écht iets voor jou!

Werken bij gemeente Cranendonck   

Cranendonck is een ambitieuze gemeente met zes kernen, ruim 20.000 inwoners, een groot buitengebied, een groeiende economie, variërend van stevige (innovatieve) bedrijvigheid tot recreatie en toerisme. De gemeente heeft een grote, culturele geschiedenis.   
 
Het is fijn wonen in Cranendonck. De gemeente heeft een rijk verenigingsleven, levendige kernen en prima collectieve voorzieningen. Kenmerkend zijn haar vitale gemeenschappen: de mensen kennen elkaar, voelen zich betrokken en hechten waarde aan de kwaliteit van hun leefomgeving. Samen met onze vitale gemeenschappen blijven we bouwen aan Cranendonck! Door onder andere de aanwezigheid van een grootschalige opvanglocatie voor asielzoekers, de snelweg A2, haven, vliegveld en treinstation kent gemeente vraagstukken die niet voor grootstedelijke uitdagingen onderdoen. De unieke ligging - in Zuidoost-Brabant, grenzend aan Limburg en België en onderdeel van de Brainport- en Keyportregio - zorgt ervoor dat er intensief, grensoverschrijdend en grenzeloos wordt samengewerkt.

Informele en open organisatie  

De informele, open en collegiale werksfeer maakt het fijn werken in Cranendonck. Samen zetten  we de schouders onder de uitdagingen waar we voor staan en vormen we het unieke DNA van onze gemeente. Samenwerken, oog hebben voor elkaar én een stapje extra doen om tot optimale en soms verrassende resultaten te komen, zijn voor jou vanzelfsprekend.   Onze gemeente is een fantastische plek als je ambitieus bent en ook jezelf verder wilt ontplooien!

Jouw werk

Als projectleider leid je projecten van diverse soort en aard. Je bent verantwoordelijk voor het resultaat. Je adviseert het bestuur, realiseert en regisseert (burger)participatie en interactie met betrokken partijen. Voorbeeld van zo’n ambitieus project is de Baronie van Cranendonck, waar jij verdere invulling gaat geven aan de gebiedsontwikkeling samen met inwoners, stakeholders en participanten.

Naast dit project kun je ook worden ingezet op ruimtelijke ontwikkelingen, zoals uitbreiding van woongebieden of bedrijventerreinen. Je projectmatige aanpak in combinatie met persoonlijk leiderschap betekent in de praktijk dat je het overzicht over je projecten hebt en dat je weet wat er allemaal nodig is om een project te laten slagen. Je geeft leiding aan in- en externe projectgroepen en werkt samen met marktpartijen aan een gezamenlijk doel.  
Om betrokkenheid en draagvlak te creëren bestaat een belangrijk deel van je functie uit communicatie en participatie. Je bent een aanspreekpunt voor de diverse stakeholders, zoals: bewoners, ondernemers, en uiteraard je collega’s.  

Je communiceert op een passende manier met alle belanghebbenden en handelt in de lijn met wat het moment van je vraagt. Je doet dit op een zelfverzekerde en daadkrachtige wijze. Naast projectleider ben je sparringpartner voor collega’s. Jij bent dé persoon die verantwoordelijk is voor de initiatief-, voorbereidings- en uitvoeringsfase van het project en het proces. En je functioneert goed in een bestuurlijke omgeving.

Over jou

Je bent gewend leiding te geven aan projectteams met expertises van binnen en buiten de organisatie. Daarnaast krijg je energie van interactieve processen met belanghebbenden. Je kan je goed inleven in de verschillende belanghebbenden en je zorgt dan ook dat alle belangen op tafel komen. Ook breng je risico’s in beeld en weet je deze te managen. Daarnaast ben je mondeling en schriftelijk vaardig, analytisch en cijfermatig sterk. Tot slot houd je van vernieuwing en staat kwaliteit hoog in het vaandel.  

Jouw ervaring

We kunnen een goede match zijn als:  

  • jij je thuis voelt in politiek-bestuurlijke omgeving;
  • je in je recente loopbaan in ruime mate ervaring hebt opgedaan als projectleider van diverse projecten; 
  • je aantoonbare ervaring hebt met participatietrajecten en energie krijgt van interactieve processen met belanghebbenden; 
  • je een HBO of WO opleiding hebt gevolgd, bij voorkeur in een relevante richting zoals planologie, civiele techniek, bouwkunde en ruimtelijke ordening.

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:  

  • Goede faciliteiten voor thuiswerken;  
  • Een individueel keuzebudget van 17,472%;   
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof;   
  • Flexibiliteit in werktijden en werkplek;
  • Een open organisatie met gemotiveerde collega’s;
  • Een salaris in schaal 10A op basis van een 36-urige werkweek.

Enthousiast?

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Stuur dan jouw CV en motivatie uiterlijk 17 september 2023. De gesprekken vinden plaats in de ochtend op 21 en 26 september. Heb je vragen over de inhoud & procedure  contact Esther Houtappels, teammanager Economie Wonen Duurzaamheid via 06-30362170.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.