Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische (bestel)auto. Daardoor groeit de vraag naar openbare laadpalen in onze gemeente. De gemeente plaatst daarom nu al openbare laadpalen om in de toekomstige vraag te voorzien. Deze laadpalen plaatsen we altijd aan openbare parkeerplaatsen. Met een laadpaal in de buurt wordt het extra interessant om over te stappen op elektrisch rijden.

Waar komen de openbare laadpalen?

In de plankaarten staan de aangewezen locaties voor de openbare laadpalen van fase 2. De locaties zijn gekozen op basis van statistieken en buurtkenmerken. De verwachting is dat het aantal elektrische auto's rondom deze locaties de komende jaren sterk groeit. Er is ook rekening gehouden met het beperken van mogelijke overlast voor omwonenden. De locaties vormen de 2e en laatste fase van het proactief plaatsen van openbare laadpalen.

Reageren

Met de ontvangen reacties heeft de gemeente de definitieve locaties vastgesteld. We houden daarbij altijd rekening met de te verwachten vraag. Vattenfall heeft de definitieve locaties ontvangen en plant nu de plaatsing van de openbare laadpalen. We verwachten dat alle laadpalen van fase 2 midden 2023 geplaatst zijn. 

Zo weet u ervan!

Automatisch alle berichten over uw buurt ontvangen? Meld u aan bij de gratis attenderingsservice van de overheid(externe link).