In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Updates voor ondernemers

Updates voor ondernemers

Updates voor ondernemers

15 december 2020
Maatregelen tijdens de lockdown om contacten tot een minimum te beperken

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december 2020 tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 in de strengste lockdown tot nu toe. 

Onder andere sauna’s, accommodaties voor binnensport en locaties voor contactberoepen zoals kapsalons zijn nu ook gesloten. Winkels die gericht zijn op eerste levensbehoeften mogen wel open blijven. Voorbeelden hiervan zijn: supermarkten, drogisterijen, apotheken, opticiens, audiciens, winkels voor reparatie en onderhoud. Doe-het-zelfzaken zijn gesloten maar mogen een afhaalfunctie inrichten. Winkels zoals kledingwinkels, schoenenwinkels, sieradenwinkels en hobbywinkels zijn gesloten, ook afhalen is hier niet toegestaan. Het klaar maken van bestellingen voor verzending is in deze winkels wel toegestaan. Voor iedereen geldt werk thuis tenzij dit echt niet anders kan.

Voor de een overzicht van alle maatregelen lees het bericht op de website van de rijksoverheid of bekijk de huidige maatregelen in deze afbeelding.

De financiële regelingen zijn te vinden in het overzicht steun- en herstelpakket.

Veelgestelde vragen


15 december 2020
Digitaal spreekuur ondernemers

Vanwege de impact van de nieuwe maatregelen is het mogelijk gebruik te maken van het digitale spreekuur ondernemers met wethouder Frans Kuppens.

Tijdens het spreekuur is er de mogelijkheid om te spreken over de nieuwe maatregelen en eventuele onduidelijkheden. Maar ook voor het stellen van vragen over de financiële regelingen uit het noodpakket voor banen en economie en het uitspreken van uw zorgen kunt u gebruik maken van het digitale spreekuur met wethouder Frans Kuppens. Opgeven voor het spreekuur kan via ondernemen@cranendonck.nl en wordt na aanmelding zo snel mogelijk ingepland


10 december 2020
Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor bedrijven en banen uit. Het vangnet moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders hun baan of bedrijf behouden, nu het coronavirus langdurig impact heeft op delen van de economie.

Lees het nieuwsbericht op Rijksoverheid.nl.


9 december 2020
Coronavirus factsheet gedeeltelijke lockdown, ook tijdens de feestdagen

De landelijke maatregelen die gelden tijdens de gedeeltelijke lockdown, gelden ook tijdens de feestdagen.

Download de factsheet


1 december 2020
Testen op corona voor bepaalde groepen ook mogelijk zonder klachten

Mensen van wie uit bron- en contactonderzoek of de CoronaMelder app is gebleken dat zij in contact zijn geweest met een besmette persoon, kunnen zich vanaf 1 december op corona laten testen. Ook als ze geen klachten hebben. Dit kan op de 5e dag na het laatste risicovolle contact met die persoon. Op deze dag is het virus ook bij mensen zonder klachten goed aan te tonen. Is de uitslag negatief? Dan hoeft de quarantaineperiode van 10 dagen niet afgemaakt te worden. Belangrijke voorwaarde is wel dat mensen ook daarna alert blijven op klachten en zich opnieuw laten testen als zij toch klachten krijgen.


1 december 2020
Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 en mondkapjesplicht


Vanaf dinsdag 1 december 2020 geldt de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19. Vanaf dit moment worden maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan via deze wet van kracht. Daarmee zijn de inmiddels bekende Noodverordeningen niet meer benodigd. Ook is hiermee de zogenaamde mondkapjesplicht ingegaan. De onderstaande pagina’s van de Rijksoverheid geven uitleg over deze wet en actuele maatregelen.

Uitleg Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19

Informatie over de aanpak en geldende maatregelen

Vraag en antwoorden over de mondkapjesplicht


2 november 2020
Gratis ontwikkeladvies/loopbaanbegeleiding 

Update: Het is niet meer mogelijk om een gratis loopbaanontwikkeladvies aan te vragen.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een tijdelijke subsidieregeling Ontwikkeladvies in het leven geroepen. De regeling moet werknemers en ondernemers ondersteunen die op zoek moeten naar een andere baan, wellicht in een andere branche.

Iedereen kan zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. De keuze is aan jou. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een loopbaanadviseur de juiste opleiding en voldoende werkervaring moet hebben. Je kan bijvoorbeeld een geschikte loopbaanadviseur vinden via de zoekmachines op de volgende websites:

De loopbaanadviseur zorgt voor een intakegesprek en werkt met jou in een aantal gesprekken aan een ontwikkelplan op maat. Geef bij de loopbaanadviseur aan dat je gebruik wilt maken van de subsidieregeling. De trajecten starten na 1 december en er is subisidieruimte voor max 50.000 personen. 


27 oktober 2020
Aanvullingen op derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen.

  • Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbruikbare voorraad.
  • Ook komen meer sectoren – waaronder de transportsector – in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).
  • Daarnaast komt het kabinet de evenementenbranche te hulp, die vaak een groot deel van de jaaromzet in de zomermaanden verdient

Lees het complete pakket aan aanvullingen en informatie over wanneer deze beschikbaar zijn op de website van de Rijksoverheid.


19 oktober 2020
Tozo 3 vanaf nu aan te vragen

Het is nu mogelijk om de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers 3 (Tozo 3) aan te vragen via onze website  (link productpagina invoegen). De Tozo 3 uitkering is door het Rijk in het leven geroepen vanwege de impact die het Coronavirus en daaraan gerelateerde maatregelen op de ondernemers in de doelgroep heeft. De Tozo 3 is met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober 2020 aan te vragen en wordt verstrekt tot en met 31 maart 2021. Ook de mogelijkheid voor een aanvraag lening bedrijfskapitaal (max € 10.157,-) wordt verlengd tot en met 31 maart 2021.

Let op:

  • Tozo 3 kunt u tot en met 30 november 2021 met terugwerkende kracht (met ingangsdatum 1 oktober) aanvragen.
  • Vanaf 1 december 2020 kunt u de uitkering alleen aanvragen vanaf de 1e van de maand waarin u de uitkering aanvraagt en niet voor de voorafgaande maanden.
  • Ook als u eerder Tozo heeft ontvangen, dan moet u zelf Tozo 3 aanvragen. Dit gaat niet automatisch.

Heeft u vragen over de Tozo 3?

Wij helpen u graag. Neem contact op met het Coronavirus Ondernemersloket voor Tozo via 040-2083640 of bezoek direct de webpagina over de Tozo.

Bekijk hier alle eerder geplaatste updates voor ondernemers