Steeds meer inwoners kiezen ervoor om hun woning te isoleren. Hierdoor blijft de woning warm in de winter en koel in de zomer. Daardoor woont u prettiger en gebruikt u minder energie. Zo kunt u tot honderden euro’s per jaar op uw energierekening besparen en het klimaat helpen. De gemeente start daarom opnieuw een actie voor vloer-, bodem-, spouwmuur- en dakisolatie voor woningeigenaren. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners isolatiematerialen aanschaffen tegen een scherpere prijs.

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Technische specialisten van het Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit, ervaring en beschikbaarheid is de beste installateur gekozen die de installaties zal uitvoeren.

Online informatiebijeenkomst op woensdag 1 februari om 19.30 uur

Ter voorbereiding op de actie wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. U kunt zich via uw computer, tablet of telefoon aanmelden. Een stap voor stap uitleg hoe u online kunt deelnemen staat op regionaalenergieloket.nl/acties(externe link). Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de isolatieactie verder worden toegelicht en kunnen bewoners hun vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

Vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie

Na de informatieavond kunt u zich tot en met 2 maart vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Vanwege de drukte in de isolatiesector is er plaats voor een beperkt aantal inschrijvingen binnen deze actie dus zorg dat u er snel bij bent. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over geschikte isolatiemaatregelen. Hierna ontvangen bewoners een persoonlijke offerte en kunnen zij besluiten of ze meedoen met de actie.

Inschrijven voor de actie kan via regionaalenergieloket.nl/acties(externe link)