Het Maak Rimpels programma bestaat uit verschillende bijeenkomsten, die erop gericht zijn de deelnemers toe te rusten om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. De bedoeling is, dat door mee te doen aan het programma, deelnemers met elkaar op een positieve manier ouder kunnen worden en de dingen die ze willen doen ook kunnen blijven doen.

Het programma, dat in groepsverband wordt aangeboden, bestaat uit vier onderdelen:

  • Positieve Gezondheid bijeenkomsten waar je bewust wordt gemaakt van je brede gezondheid op dit moment;
  • Digivaardigheid bijeenkomsten waarin je kunt leren omgaan met moderne communicatiemiddelen als de smartphone;
  • ‘Vitaliteit bijeenkomsten’ is een bewegingsprogramma onder leiding van de buurtsportcoach, omdat samen bewegen zoveel leuker is;
  • Samenredzaamheid bijeenkomsten is een sociaal programma om met elkaar een fijne groep en een sociaal netwerk te vormen.

Dit alles gebeurt in een gezellige, veilige en gemoedelijke sfeer, waarin niks moet en alles mag. Het programma wordt gratis aangeboden aan zelfstandig wonende oudere volwassenen in de gemeente Cranendonck. Het is mogelijk om belangstellende buren of bekenden mee te nemen, want samen maken we de krachtigste rimpels.

Start in Budel-Dorplein:

Het eerste Maak Rimpels programmaonderdeel heet “Positieve Gezondheid”. Deze Positieve Gezondheid bijeenkomsten worden allemaal gehouden in samenwerking met de Huiskamer Dorplein in Gemeenschapscentrum De Schakel in Budel-Dorplein van 10.00 – 11.30 uur op maandagmorgen 12, 19, 26 juni en 3 juli a.s.

Voor vragen loop gerust binnen in de Huiskamer of neem contact op met contactpersoon Sociaal Makelaar Mariette Claessens (06 82 66 21 79). Aanmelden kan via: huiskamerdorplein@gmail.com of via Mariette Claessens via mail: sociaalmakelaar@cranendonck.nl of meld je aan via de website van Maak Rimpels (www.maakrimpels.nl(externe link)) door te klikken op inschrijvingen.

Start in Budel-Schoot: 

Het eerste Maak Rimpels programmaonderdeel heet “Positieve Gezondheid”. Deze Positieve Gezondheid bijeenkomsten worden allemaal gehouden in samenwerking met De Huiskamer in de Reinder in Budel-Schoot van 10.00 – 11.30 uur op woensdagmorgen 7, 14, 21 en 28 juni a.s.

Voor vragen loop gerust binnen in De Huiskamer of neem contact op met contactpersoon Sociaal Makelaar Mariette Claessens (06 82 66 21 79). Aanmelden kan bij Mariette Claessens via mail: sociaalmakelaar@cranendonck.nl of meld je via de website van Maak Rimpels (www.maakrimpels.nl(externe link)) door te klikken op inschrijvingen.