Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden?

Kom in contact met huiseigenaren van een duurzame woning en leer van hun ervaringen! Ga hiervoor naar de website van de Nationale Duurzame Huizen Route(externe link). Dit is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. 

Op het platform kun je het hele jaar door terecht bij huiseigenaren aan wie je online vragen kunt stellen. Daarnaast stellen huiseigenaren in heel Nederland, ook in deze regio, tijdens thematours in het voorjaar en de Nationale Duurzame Huizen Route in het najaar hun woning open voor bezoekers en delen zij hun ervaring. De huiseigenaar leid je in en om de woning rond en geeft uitleg over een specifiek duurzaam thema. Zoals de warmtepomp, zonne-energie of isoleren. Zo kun je je als bezoeker beter verdiepen in en oriënteren op bepaalde verduurzamingsmaatregelen die ook kunnen passen bij jouw type woning. De Thematours lopen op dit moment tot en met 26 maart aanstaande. Kijk op www.duurzamehuizenroute.nl(externe link) voor meer informatie en meld je aan.

Zelf je ervaringen delen?

Heb je ervaringen opgedaan met het duurzamer maken van je huis? Help een ander op weg en meld je huis aan(externe link) voor de Nationale Duurzame Huizenroute.