Welke attracties kunt u zoal verwachten?

Van zaterdag 27 augustus tot en met woensdag 31 augustus is het weer kermis in Budel!
Op het kermisterrein vindt u onder andere de Rupsbaan, de draaimolen, het doolhof en nog veel meer leuke attracties. Benieuwd welke attracties en horeca gelegenheden de kermis dit jaar heeft? Je vindt ze op de plattegrond in onderstaande bijlage. Wij wensen iedereen veel plezier op de kermis!

Programma

De officiële opening van de Budelse kermis, door het bestuur van gemeente Cranendonck, vindt plaats op zaterdag 27 augustus om 19.00 uur bij Hernieuwde Levenskracht met muzikale ondersteuning van harmonie Eendracht maakt Macht. Om 20.00 uur vindt er een verloting plaats bij het zogenaamde podium.

Traditioneel start zondag 28 augustus met een kermis-mis. De mis op de autoscooter van de familie Van Tuyl is om 10.30 uur en wordt verzorgd door pastoor Van Welzenes, met medewerking van het meerstemmig kerkkoor Budel en Elly Lenders. 

Op maandag 29 augustus 2022 tussen 18.30 en 20.20 uur kunnen de kinderen tot en met 12 jaar een gratis kermismuntje krijgen door deel te nemen aan een interactief ballonnenspektakel. De ballonnen worden geregeld door Darkness Entertainment, die ook zorgen voor een leuke act.

Dinsdag 30 augustus is er van 14.00 tot 16.00 uur een prikkelarme kermis. Mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijk en/of geestelijke beperking en ouderen kunnen dan ook genieten van de kermis. Tijdens dit tijdsbestek wordt bijvoorbeeld het geluid zachter gezet en de draaisnelheden waar mogelijk aanpast zodat iedereen kan genieten van de kermis.

De Budelse kermis sluit voor de kinderen op woensdag 31 augustus af met een kindermiddag op het kermisterrein. Omstreeks 21.30 uur is er een spectaculaire vuurwerkshow nabij het kermisterrein.

Kleurplatenactie 

Tijdens de kermis Budel, die zaterdag 27 augustus van start gaat, wordt door de kermiscommissie een kleurplatenactie georganiseerd voor de kinderen. Hiervoor worden kleurplaten verspreid in de gemeente Cranendonck. Download de kleurplaat en doe mee met de kleurplatenactie!

Onderstaand de voorwaarden voor deelname aan deze kleurplatenactie: 

Klik op onderstaande bijlage om de kleurplaat te downloaden en uit te printen!