Molenheide – De Kleine Bruggen

Molenheide – De Kleine Bruggen

Dit item is verlopen op 25-11-2017.

Vanaf vrijdag 3 november, week 44, wordt er gewerkt aan de Molenheide en De Kleine Bruggen. De rijbaan vanaf het Reepad in Soerendonk tot aan de Moonslaan in Maarheeze wordt vernieuwd. Het oude asfalt wordt gefreesd en er komt een nieuwe asfaltdeklaag op zodat de weg weer jaren mee kan. De werkzaamheden zullen afhankelijk van de weersomstandigheden, naar verwachting ca. 3 weken in beslag nemen. Tegelijkertijd met de asfaltwerkzaamheden zullen de wegen ook ingericht worden als 60 km weg.

De werkzaamheden worden voor het beperken van de verkeeroverlast op de omleidingsroutes uitgevoerd in twee fasen.

Eerste fase

De Kleine Bruggen, het gedeelte tussen de Moonslaan en Kerkstraat in Maarheeze wordt uitgevoerd in het weekend van vrijdag 3 november tot zondag 5 november. De werkzaamheden starten vrijdag 3 november om 19.00 uur en worden in de nachtelijke uren van vrijdag naar zaterdagmiddag uitgevoerd. Na het wegfrezen van het oude asfalt worden op zaterdag en zondag het nieuwe asfalt met de wegmarkeringen aangebracht. De werkzaamheden van de eerste fase worden afhankelijk van de weersomstandigheden zondagavond 5 november afgerond.

Tweede fase

Molenheide, het gedeelte tussen het Reepad in Soerendonk en de D’ aasdonken in Maarheeze wordt uitgevoerd vanaf maandag 6 november tot en met 24 november. Gelijktijdig met de onderhoud maakt de gemeente Cranendonck gebruik om verkeersmaatregelen in te voeren afgestemd op het door de raad vastgestelde categoriseringsplan. Volgens dit plan gaat de rijsnelheid van 80 naar 60 km/u en daarbij horen ook maatregelen om het verkeer af te laten remmen. Naast het aanbrengen van de 60 km/u markeringen worden op de Molenheide drie remmende maatregelen gerealiseerd. Nabij de komgrens van Soerendonk een wegversmalling met drempel inclusief voorrangsregeling en bij de kruispunten met de Van Schoonvorstlaan en Kerkstraat komen verkeersplateaus.

Tijdens de werkzaamheden van de Molenheide en De Kleine Bruggen zijn de rijbanen volledig afgesloten voor het doorgaande verkeer en wordt deze omgeleid met bewegwijzering.