Coronavirus en cultuuraanbieders

Coronavirus en cultuuraanbieders

Op deze pagina staat alle informatie die voor u als cultuuraanbieder van belang is rond de coronamaatregelen.

Houd voor alle algemene updates www.cranendonck.nl/coronavirus in de gaten. Heeft u specifieke vragen, neem dan contact op via sportverenigingen@cranendonck.nl.

Lokale regelingen

Huur en subsidie

De gemeente krijgt veel vragen over het ontvangen van subsidies. De gemeentelijke subsidie loopt in deze periode door, ook al kunt u niet (alle) cultuuractiviteiten aanbieden. Wij vragen u ook de contributie door te laten lopen. Op deze wijze kunt u de huur voor uw repetitieruimte blijven betalen.

Belangrijke websites

Naast de berichtgeving vanuit de gemeente, het Rijk en het RIVM is er ook de berichtgeving vanuit landelijke organisaties die specifiek op cultuur gericht is. Het is van belang om de communicatie vanuit cultuurconnectie en uw eigen branche goed te blijven volgen.


Nieuwsupdates

28 mei 2020

Cultuur in Cranendonck per 11 mei 2020

Per 11 mei mogen er cultuuractiviteiten worden aangeboden voor de jeugd.

  • Voor jongeren tot en met 12 jaar geldt dat zij geen 1,5 meter afstand dienen te houden tijdens cultuuractiviteiten. Cultuur is georganiseerd met begeleiding en is enkel in de buitenlucht toegestaan. Er is geen maximale groepsgrootte.
  • Jongeren tot en met 18 jaar moeten wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden bij cultuuractiviteiten in de buitenlucht. Er is geen maximale groepsgrootte.
  • Theaterzalen en repetitieruimtes blijven dicht.
  • De volledige regels zijn te vinden op: www.rijksoverheid.nlcultuurconnectie, het RIVM en de noodverordening.

Vragen en antwoorden

1. Waar kan ik terecht voor lokale ondersteuning?

  • U kunt contact met de gemeente opnemen via sportverenigingen@cranendonck.nl of 0495-431222.
  • U kunt zich inschrijven voor het spreekuur (*zie eerder gepubliceerd bericht op 11 mei jl.)
  • De telefoonlijn bij de ambtenaren cultuur is momenteel druk bezet. Mochten zij telefonisch moeilijk bereikbaar zijn, dan kunt u met uw vragen ook contact opnemen met de vrijwilligerscentrale. Mail naar carrievanhoef@cordaadwelzijn.nl of marlonkorsten@cordaadwelzijn.nl, bel of app naar Carrie van Hoef, 06-10208470 of Marlon Korsten, 06-20372237

2. Hoe vraag ik toestemming voor het opstarten van de cultuuractiviteiten?

  • Graag krijgen wij een bericht van u als u cultuuractiviteiten organiseert. Van belang is dat u zich houdt aan: de geldende noodverordening, de richtlijnen van het RIVM en Cultuurconnectie en eventueel aanvullende protocollen van uw branche.
  • Indien u gebruik wilt maken van een terrein dat niet gelegen is op een sportpark, neemt u contact op via sportverenigingen@cranendonck.nl met het locatieverzoek. Wij nemen dan contact met u op.
  • Voor diverse buitenterreinen is al aangegeven dat deze gebruikt kunnen worden. Dit is rechtstreeks aan de aanbieders teruggekoppeld. Zij ontvangen daarvoor geen aparte schriftelijke bevestiging. Wij gaan er vanuit dat aanbieders hun verantwoording nemen en zich houden aan de noodverordening, richtlijnen van het RIVM en Cultuurconnectie en eventueel aanvullende protocollen van de branche.

Extra digitale spreekuren voor verenigingen

De gemeente plant extra digitale spreekuren speciaal voor sport-en cultuurverenigingen . Wethouder Marcel Lemmen gaat tijdens dit spreekuur graag met u in gesprek over vragen die spelen binnen de vereniging. Ook kunt u delen waar u tegenaan loopt in het organiseren van cultuur, sport en beweging in tijden van corona.

Afspraak maken?

Spreekuren worden op afspraak ingepland. Opgeven voor het spreekuur kan via bestuurssecretariaat@cranendonck.nl. Geef daarbij aan of u de mogelijkheid hebt om digitaal te vergaderen via een laptop/computer met camera en microfoon of alleen via de telefoon. Voor het digitaal vergaderen stuurt de gemeente u een link voor een vergadering via Microsoft Teams (u hoeft zelf geen Microsoft Teams te hebben om dit te kunnen gebruiken). Eventueel kunt u ook de agendapunten of vragen vooraf aangeven.