Glasvezel in de kernen van Cranendonck

Budel en Maarheeze
Al in 2012 zijn de kernen Budel en Maarheeze aangesloten op glasvezel door Reggefiber. Het bedrijf Reggefiber is inmiddels overgenomen door KPN. Woont u in Budel of Maarheeze of heeft u een bedrijf in de kernen Budel en Maarheeze en u bent nog niet aangesloten op glasvezel? Neem dan contact op met KPN of kijk op de website of uw woning in het aansluitgebied valt: www.kpn.com/internet/glasvezel.htm

Kleine kernen
De kernen Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Soerendonk, Gastel en de buitenwijken van Maarheeze (El Pinar en Kamersven) zijn helaas nog niet voorzien van glasvezel. Wel hebben deze kernen een breedband kabelnetwerk, waarmee downloadsnelheden tot 300 Mbps kunnen worden behaald. Voor meer informatie zie www.ziggo.nl/postcodecheck/

Geen nutsvoorziening
Voor de realisatie van glasvezel zijn de gemeente en haar inwoners afhankelijk van marktpartijen of het ontstaan van coöperaties. Maar waarom dan? Glasvezel is geen zogenaamde nutsvoorziening (zoals water, elektriciteit en riolering). Wetgeving schrijft voor dat de aanleg van glasvezel geen taak is van de overheid en laat dit over aan de (commerciële) markt. De gemeente mag glasvezel dus niet zelf aanleggen en kan de aanleg ervan niet afdwingen.

Werkgroep Kleine Kernen
Uiteraard blijven we ons wel inzetten om tot 100% glasvezelaanleg te komen. De gemeente blijft open staan om in gesprek te gaan met glasvezelaanbieders, om zo ook de aanleg van de kleine kernen in Cranendonck mogelijk te maken. De gemeente is geen opdrachtgever is, maar is wel in gesprek met de werkgroep ‘Glasvezel Kleine Kernen’ bestaande uit ambassadeurs met een glasvezel wens. Waar mogelijk zal de gemeente hen ondersteunen in kennis en procesbegeleiding.

U woont in één van bovengenoemde kernen en bent geïnteresseerd in een glasvezelaansluiting?
U heeft een bedrijf in één van bovengenoemde kernen en bent geïnteresseerd in een glasvezelaansluiting?

Laat het ons dan weten via glasvezel@cranendonck.nl onder vermelding van uw adresgegevens. Hoe beter wij inzicht hebben op de behoefte, hoe eenvoudiger het voor ons is om u gericht op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Tevens kan de Werkgroep Kleine Kernen op basis van deze gegevens een indicatie van de behoefte schetsen in de gesprekken met mogelijke aanbieders van glasvezel en wanneer nodig gericht op zoek naar extra ambassadeurs wanneer het komt tot een vraagbundeling voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Kortom, de aanleg van glasvezel in Cranendonck blijft bij de gemeente de volledige aandacht houden.