Proactieve plaatsing laadpalen elektrische voertuigen

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische (bestel)auto. Daardoor groeit de vraag naar openbare laadpalen in onze gemeente. De gemeente plaatst proactief laadpalen om tijdig in de te verwachten vraag te voorzien. De openbare laadpalen plaatsen we altijd aan openbare parkeerplaatsen. Met een laadpaal in de buurt wordt het extra interessant om over te stappen op elektrisch rijden.

Wat laten de plankaarten zien?

Op de concept plankaarten staan de voorgestelde locaties voor openbare laadpalen. De locaties zijn gekozen op basis van statistieken en buurtkenmerken. De verwachting is dat het aantal elektrische auto's rondom deze locaties de komende jaren sterk groeit. Er is ook rekening gehouden met het beperken van mogelijke overlast voor omwonenden. De locaties vormen de tweede en laatste fase van het proactief plaatsen van openbare laadpalen.

Reageren

Tot 21 mei 2022 kunt u reageren op de voorgestelde locaties. Op basis van de ontvangen reacties stellen wij de definitieve locaties vast, waarbij we altijd rekening houden met de te verwachten vraag. Vattenfall ontvangt de definitieve locaties en plant de plaatsing van de openbare laadpalen in. We verwachten dat Vattenfall alle laadpalen van fase 2 eind 2022, begin 2023 plaatst.

Reactie geven

Openbare laadpaal aanvragen

Rijdt u (binnenkort) een elektrische (bestel)auto en heeft u geen parkeerplaats op eigen terrein? Vraag dan een openbare laadpaal aan. Dat is kosteloos, u betaalt natuurlijk wel voor het opladen van uw (bestel)auto.

Zo weet u ervan!

Automatisch alle berichten over uw buurt ontvangen?
Meld u aan bij de gratis attenderingsservice van de overheid.

Plankaarten