Proactieve plaatsing laadpalen elektrische voertuigen

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische (bestel)auto. Daardoor groeit de vraag naar openbare laadpalen in onze gemeente. De gemeente Cranendonck gaat proactief laadpalen plaatsen om in de vraag te voorzien. Op de concept plankaarten kunt u zien op welke locaties een openbare laadpaal gaat komen. U kunt uw reactie geven op de voorgestelde locaties.

Wat laten de plankaarten zien?

Op de plankaarten staan de voorgestelde locaties voor de openbare laadpalen. De locaties zijn gekozen op basis van statistieken en buurtkenmerken. De verwachting is dat het aantal elektrische auto's rondom deze locaties de komende jaren sterk zal groeien.

Groot voordeel van deze plankaarten is dat de openbare laadpalen sneller geplaatst kunnen worden dan tot nu toe het geval is. Een aanvraag voor een openbare laadpaal in uw buurt kan dus ook sneller gerealiseerd worden. Met een laadpaal in de buurt wordt het extra interessant om over te stappen op elektrisch rijden.

Waar kan ik de plankaarten inzien?

U kunt de plankaarten downloaden onderaan deze pagina.

Waarom wordt er geen laadpaal geplaatst in mijn omgeving?

Dit is de eerste fase van het proactief plaatsen van openbare laadpalen. De komende jaren volgen nog meer locaties binnen de gemeente, welke op dezelfde manier aan u zullen worden gepresenteerd.

Tot 28 mei 2021 kon u reageren op de voorgestelde locaties. Op basis van de ontvangen reacties hebben wij de definitieve plankaart gemaakt. De definitieve plankaart is aan Vattenfall doorgegeven en zij plannen de plaatsing van de openbare laadpalen in. We verwachten dat alle laadpalen in het voorjaar van 2022 zijn geplaatst.

Openbare laadpaal aanvragen

Rijdt u (binnenkort) een elektrische (bestel)auto? Heeft u geen mogelijkheid tot het realiseren van een parkeerplaats op eigen terrein? En wilt u een openbare laadpaal bij u in de buurt, bijvoorbeeld omdat er nog geen openbare laadpaal aanwezig is of de aanwezige laadpaal altijd bezet is? Vraag dan een openbare laadpaal aan. Dat is voor u geheel kosteloos. U betaalt natuurlijk wel voor het opladen van uw (bestel)auto.

Zo weet u ervan!

Automatisch alle berichten over uw buurt ontvangen? Meld u aan bij de gratis attenderingsservice van de overheid.

Plankaarten