In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Zonnepanelen aanschaffen via uw gemeente?

Als inwoner van Cranendonck kunt u meedoen aan het project De Groene Zone. Daarmee kunt u snel en gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen zonder eigen investering. Al vanaf de eerste maand heeft u financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan uw huidige elektriciteitsrekening.

Hoe het werkt

Cranendonck is één van de twaalf gemeenten die meedoet aan het zonnepanelenproject De Groene Zone. Met deze regeling hoeft u geen spaargeld te hebben om de zonnepanelen te kopen. U leent het geld namelijk tegen een aantrekkelijke rente van 1,35% van de gemeente. U krijgt 15 jaar lang volledige garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar en na plaatsing wekt u meteen energie op.

Ook in de winter energie

Zonnepanelen werken op licht en wekken dus het hele jaar energie op, ook bij bewolkt weer én ook in de herfst en winter. De piek van opbrengst ligt weliswaar tussen maart en oktober. Maar ook in de herfst en winter is er daglicht, waardoor zonnepanelen ook in deze tijd van het jaar elektriciteit opwekken.

Interesse?

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Kijk op de website van De Groene Zone.