Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers
In de Updates coronavirus lees je ook de updates voor ondernemers zoals informatie over en toegang tot bijstand aan zelfstandigen

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Wijzigingen papierinzameling en milieustraat

Inzameling oud papier: tijdelijk gestopt
Ook voor de oud papierinzameling gelden vanwege het coronavirus de nieuwe maatregelen en RIVM-richtlijnen. Omdat de gezondheid van de vrijwilligers niet gegarandeerd kan worden, gaat de inzameling van oud papier met de inzet van vrijwilligers vanaf 21 maart tot nader orde niet door.

Met de afvalinzamelaar wordt momenteel gezocht naar een oplossing. We vragen om uw begrip voor de situatie. Zet geen oud papier aan de straat, haal oud papier dat aan de straat staat binnen en bewaar het zolang thuis.

De afvalinzameling van restafval, GFT en PMD is een cruciale activiteit en gaat volgens schema normaal door.

Milieustraat: alleen als het echt noodzakelijk is
In deze crisisperiode zijn veel mensen thuis aan het klussen of opruimen. Dat leidt tot extra drukte op de milieustraat in Maarheeze. Zoals overal gelden ook op de milieustraat de landelijke richtlijnen van het RIVM. De gemeente heeft besloten om maximaal 5 auto`s tegelijk op de milieustraat toe te laten. Dat kan leiden tot langere wachttijden.

We doen daarom een dringende oproep om alleen naar de milieustraat te komen als het ook echt noodzakelijk is. Kom niet als u milde klachten heeft zoals verkoudheid, keelpijn e.d. en houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Oude en overtollige materialen even bewaren heeft de voorkeur.