In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Wijziging PMD ophalen

In verband met de feestdagen wordt het PMD afval tussen 21 december en 4 januari op anderen dagen opgehaald dan u gewend bent. Helaas blijkt dit onvoldoende duidelijk te zijn waardoor er PMD-zakken op het verkeerde moment zijn aangeboden en op straat liggen. Afvalinzamelaar Renewi bekijkt of het mogelijk is een extra ronde te rijden om de zakken alsnog op te halen. Wanneer de zakken aan het einde van de dag nog niet zijn opgehaald, verzoeken we u om de zakken van straat te halen en bij de volgende ophaalronde opnieuw aan te bieden.

Wijzigingen

In de online afvalkalender en de afval-app staan alle juiste inhaalmomenten vermeld. In onderstaand schema ziet u op welke dag het PMD wordt opgehaald:

Normale ophaaldag Verplaatst naar
maandag 21 december zaterdag 19 december
dinsdag 22 december maandag 21 december
woensdag 23 december dinsdag 22 december
donderdag 24 december woensdag 23 december
vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag) donderdag 24 december

Altijd op de hoogte

Voor de meest actuele data kunt u altijd kijken in de online afvalkalender en de app “Afvalkalender Cranendonck”. De app biedt de mogelijkheid een notificatie te sturen voordat het afval wordt ingezameld.