Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Werken aan een dementievriendelijk Cranendonck

Dementie is een groeiend probleem binnen elke gemeente. Een aantal actieve inwoners willen werken aan een dementievriendelijk Cranendonck. Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert en waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten. Om hier bekendheid aan te geven wordt er regelmatig een artikel geschreven.

Gratis online cursus

Iedereen kan een steentje bijdragen aan een dementievriendelijk Cranendonck. Vergroot je kennis over dementie en leer vaardigheden in de omgang met iemand met dementie. Het kost slechts 15 minuten van je tijd en is helemaal gratis. Er zijn verschillende basistrainingen en branchetrainingen beschikbaar waar iedereen gebruik van kan maken, zoals:

• De basistraining GOED omgaan met dementie voor inwoners waarin je stapsgewijs vaardigheden leert die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie.
  • De basistraining “In je buurt'. Hierin leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie. Je krijgt tips hoe je met een klein gebaar verschil kunt maken voor iemand die jij kent met dementie. Bijvoorbeeld op een verjaardag, op de (sport)vereniging of in je buurt.
  • Daarnaast zijn er verschillende branchetrainingen zoals “in de winkel”, “in de horeca”, “in het vrijwilligerswerk”, “bij de kapper”, etc.

Leer dementie herkennen, leer contact te maken met mensen met dementie en hoe je ze op de juiste manier kan helpen. Volg een (of meer) van de trainingen gratis online op https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod.