Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Werken aan een dementievriendelijk Cranendonck

Dementie is een groeiend probleem binnen elke gemeente. Een aantal actieve inwoners willen werken aan een dementievriendelijk Cranendonck. Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert en waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten. Om hier bekendheid aan te geven wordt er regelmatig een artikel geschreven.

Dementie en eenzaamheid
Het coronavirus heeft ieders leven op zijn kop gezet. De maatregelen die zijn genomen hebben grote impact op met name voor de kwetsbare ouderen. En zeker op kwetsbare ouderen die te maken hebben met dementie, bijvoorbeeld hun mantelzorgers of mensen die (lichte) dementie hebben. De maatregelen kunnen leiden tot nog meer sociaal isolement of eenzaamheid. Ook in deze situatie zijn er gelukkig nog allerlei manieren om eenzaamheid tegen te gaan.

Het is geweldig om te zien hoe iedere inwoner, organisatie en bedrijf zijn eigen steentje bijdraagt, zowel lokaal als landelijk. Mochten er kwetsbare ouderen zijn waarvan gedacht wordt dat deze niet in beeld zijn, neem dan contact op met één van de sociaal makelaars. Zij werken conform de privacywet en helpen graag verder. Zie voor de contactgegevens elders op onze website. Samen wordt er gekeken naar hulp- en ondersteuningsmogelijkheden.

Meer informatie

Met een klein gebaar kun je elkaar steunen. Dit kan bijvoorbeeld ook met de “ik vergeet je niet kaart”. Hierin kun je aangeven wat je voor iemand kan doen. #samensterk!