In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Wat doen de boa’s nou eigenlijk?

De gemeente Cranendonck heeft buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en toezichthouders. Samen vormen zij het team Toezicht en Handhaving. Het team Toezicht en Handhaving bestaat uit een tweetal vaste boa’s en een tweetal vaste toezichthouders. Het verschil zit ‘m vooral in de bekeuringsbevoegdheid. Daarnaast werken we met flexibel inzetbare toezichthouders, bijvoorbeeld bij grote evenementen.

Misschien zie je ze wel eens rijden in een auto met daarop de tekst Handhaving gemeente Cranendonck. De boa’s en toezichthouders houden toezicht op het naleven van de regels in de openbare ruimte. Ze signaleren als er iets niet goed gaat, reageren op meldingen, waarschuwen bijvoorbeeld de politie, spreken mensen aan en corrigeren op gedrag wat niet hoort en ze treden waar nodig verbaliserend op. De boa’s zijn geen politieagenten. Zij hebben wel samen met de politie een belangrijke rol in het bewaken van de openbare orde en het veiligheidsgevoel  in onze gemeente.

Rondes door kernen

De boa’s en toezichthouders maken regelmatig hun rondes door alle kernen van de gemeente en bezoeken plekken waar ze regelmatig meldingen van overlast over krijgen. Enkele voorbeelden zijn: checken van het naleven van de coronamaatregelen zoals het dragen van een mondkapje, 1,5 meter afstand houden en niet met teveel mensen op straat of in de winkels. Ook letten ze op eventuele overlast van hangjongeren, de veiligheid op onder andere het station en de visvijver in Maarheeze, zwerf- en drugsafval, gevaarlijk en fout parkeren, de drukte en het gedrag van recreanten bij onder andere de recreatieplas De Hoort. Dit zijn maar enkele aandachtspunten waar de boa’s hun focus op hebben.

Bereikbaarheid

Mocht je de handhavers willen bereiken, dan kan dat via 0495 43 11 00. Let op, dit nummer is niet 24/7 bereikbaar, maar verbindt u overdag rechtstreeks door met de boa’s die op dat moment dienst hebben en/of op straat zijn. Kunt u de boa’s niet bereiken of heeft u vraag over de boa’s? Dan kunt u het beste bellen naar Patrick Kuckelkorn (1e contactpersoon) of Renske Coenegracht via 0495 43 11 00 of stuur een e-mail naar info@cranendonck.nl Bij spoed kunt u contact opnemen met de politie via 112.