In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Vuurwerk en de jaarwisseling van 2020-2021

Vuurwerk en de jaarwisseling van 2020-2021

Nog een paar weken en dan luiden we het oude jaar uit en het nieuwe jaar in. Voorheen ging de jaarwisseling gepaard met het afsteken van het nodige vuurwerk. Echter, dit jaar is alles anders.

Verbod op (bezit en vervoer van) vuurwerk

Het bezit en vervoer van F3-vuurwerk, zoals rotjes, enkelschotsbuizen en vuurpijlen is verboden. Politie en handhaving mogen dit vuurwerk in beslag nemen.

Daarnaast is er de komende jaarwisseling een landelijk vuurwerkverbod. Met dit verbod wil het kabinet extra druk op de zorg en handhaving voorkomen. Alleen vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie, zoals sterretjes en knalerwten, mogen wel worden afgestoken. Dit is weliswaar het minst gevaarlijke vuurwerk, maar toch gebeuren er regelmatig ongelukken mee. Draag daarom altijd een vuurwerkbril, gebruik een aansteeklont en houd voldoende afstand.

Carbidschieten

In de gemeente Cranendonck is het afschieten van carbid in verboden. Er geldt een vrijstelling op dit verbod tijdens de jaarwisseling, dit is echter aan strikte voorwaarden verbonden.  Meer informatie hierover vindt u in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op de website van de gemeente (art 2: 73a en b).