Verkiezingen Europees Parlement 23 mei

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. De burgemeester van Cranendonck maakt hierover het volgende bekend:

• Het is een kiezer toegestaan bij volmacht te stemmen. Dat kan via een:
    • onderhandse volmacht aan iemand in dezelfde gemeente. Dit regelt u door ondertekening van de achterzijde van de stempas;
    • volmachtbewijs voor iemand in hetzelfde kiesgebied. Een schriftelijk verzoek dient u uiterlijk maandag 20 mei in.
  • Het is een kiezer toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een willekeurig stembureau in Noord Brabant (voor de Provinciale Staten) of het Waterschap. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig die u schriftelijk tot uiterlijk maandag 20 mei kunt aanvragen.

Kijk voor meer gedetailleerde informatie op onze website onder “Verkiezingen”. U vindt daar de voorwaarden om bij volmacht te mogen stemmen en wat u moet doen om in een andere gemeente te kunnen stemmen. U kunt uiteraard ook contact opnemen met het klantcontactcentrum voor meer informatie.